Maverick Vinales vihaisena: ”Tallin sisällä asioiden on muututtava”

”Jotakin on nyt vialla nimen omaan meidän päässämme tallia. Vaikuttaa siltä, että olen ainoa, joka kärsii Yamahalla, tapamme toimia on väärä, enkä löydä vastauksia”, Vinales kiukutteli.

Vinales on toki MM-sarjassa kakkosena, mutta se ei riitä lohduksi, kun Marquez porhaltaa jo 36 pisteen karkumatkalla.

”Emme työskentele hyvin tallin sisällä ja asioita pitää ehdottomasti muuttaa. Nytkin painoin ihan jokaisen mutkan niin kovaa kuin pääsin välittämättä siitä, että kaatumisriski oli välillä melkoinen.”

Tallikaveri Valentino Rossi oli kisan kolmas huimat 18 sekuntia Vinalesin edellä.

Eniten Vinalesia kiukuttaa se, että hän on ollut tiimissä jo yli vuoden, mutta ongelmat ovat edelleen tismalleen samat kuin viime kaudella, pääosin elektroniikassa. Vuosi sitten hän voitti Le Mansissa, nyt mies ajeli ynnä muiden joukossa. Vinales osoittaa sormellaan Yamahaa.

“Ehkä on sitten niin, etten osaa ilmaista itseäni kunnolla insinööreille ja mekaanikoille. Tämä on järkyttävän turhauttavaa. Olen tehnyt jo jatkosopimuksen, joten minun ei kai pitäisi valittaa, mutta työmetodiemme on muututtava. Jos tietäisimme, mitä pitää tehdä, se olisi jo tehty. Ja silloin ajaisimme voitosta emmekä leikkisi tätä jatkuvaa hippaa. 23 sekunnin ero kärkeen osoittaa, että jokin on pahasti pielessä.”

Seuraava kilpailu ajetaan Mugellossa 3.6, Barcelonassa testataan sen jälkeen.

”En rehellisesti sanottuna tiedä, saammeko edes Barcelonaan mitään uutta tai muutosta aikaiseksi. Jos MM-sarjaa ajatellaan, aion ajatella nyt vain ja ainoastaan itseäni. Jos en ymmärrä nykytilannettamme, en kyllä ymmärrä sitäkään, että olen yhä MM-sarjan kakkosena”, Vinales puhkui.
 

Uusin numero