Maverick Vinales tuskailee uuden Yamahan kanssa: ”Ei sovi ajotyylilleni”

 Vinalaes ajoi heti alkukaudesta kaksi voittoa ja johti MM-sarjaa, mutta sen jälkeen on ollut vaikeampaa. Hän kaatui sekä Argentiinassa että Assenissa. Jälkimmäisen myötä viikko sitten hän menetti MM-sarjan kärkipaikkansa Ducatin Andrea Doviziosolle neljällä pisteellä.

– Asseniin tuotu uusi pyörä ei ole minun ajotyylilleni paras mahdollinen, vaikka siinä onkin valtavasti potentiaalia. Pidän aggressiivisesta ajamisesta, mutta tämä pyörä ilmeisesti ei, Vinales sanoo Motorsport.comille.

– Vanhalla pyörällä pystyin ajamaan aggressiivisesti luottavaisemmin. Se oli suunnanvaihdoissa todella vakaa ja sillä pääsi nopeasti kaasulle mutkien jälkeen. Sen päällä minulla oli kotoisampi olo.

– Uudessa pyörässä on monta osa-aluetta, mitä voimme parantaa, pitääkin olla erityisen tarkkana, kumman pyörän valitsee kilpailuun.

Assenin kaatumistaan Vinales kuvaili heti kisan jälkeen uransa oudoimpana. Analyysin jälkeen syy löytyi.

– Liian nopea suunnanmuutos ja liikaa kaasua sen jälkeen. Olin aggressiivinen, sillä halusin nostaa sijoituksiani ja kierrokset olivat loppumassa. Mutta tällaista sattuu, niistä on opittava.   

Uusin numero