Maverick Vinales hehkuttaa Valentino Rossia: ”Hän ajoi todella upeasti”

​​​​​​Vielä Australiassa Vinales voitti jopa ylivoimaisesti – tosin urakkaa helpotti maailmanmestaruuden jo varmistaneen Marc Marquezin kaatuminen.

Malesiassa Vinales pääsi starttaamaan vasta ruudusta 11 ja juuttui joksikin aikaa Alvaro Bautistan taakse. Silti hän myönsi, että paremmalta lähtöpaikaltakaan ei olisi ollut mitään asiaa Valentino Rossin ja Marc Marquezin vauhtiin.

”Jos olisin pystynyt ajmaan lähelle 2.00 kierroksia, olisin ollut voittovauhdissa, mutta se oli sunnuntaina mahdotonta. Rata tuntui todella liukkalta ja hyvä, että pääsin edes alle 2.01 kierroksia. Renkaanikin tuhoutuivat, neljä kierrosta ennen maalia ne olivat täysin loppu, ohittaminen oli todella hankalaa”, Vinales kertasi viikonloppuaan.

Lopulta espanjalainen pystyi kaikesta huolimatta nousemaan neljänneksi. Ja kun tallikaveri Rossi kaatui lopussa, on miesten välinen taistelu MM-sarjan kolmospaikasta erittäin tiukka, ero on Rossin hyväksi ennen päätöskilpailua vain kaksi pistettä. Muita uhkaajia ei enää ole edes teoriassa.

”Tein parhaani, mutta podiumpaikkaan ei ollut nyt mahdollisuuksia. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen, että pääsin lopussa suhteellisen lähelle Alex Rinsiä ja Johann Zarcoa. Valentino ajoi upeasti kaatumiseensa asti, hänen suorituksensa oli meille Yamahalla taas iso positiivinen asia. Pyörämme kulkee nyt aika hyvin.”

”Ajattelin jo ennen kilpailua, että Vale voi voittaa. Hän ajoi harjoituksissa lähes samoja aikoja kuin minä ja kilpailussa hän pystyy aina puristamaan hiukan kovempaa. On upeaa, että minä voitin Australiassa ja hän johti Malesiassa aivan lopussa ennen kuin kaatui. Tämä antaa isosti itseluottamusta niin meille kuljettajille kuin Yamahallekin”, Vinales sanoi.
 

Uusin numero