Matka-ajon uusi ulottuvuus – Yamaha Niken GT

Yamaha on aina panostanut innovatiivisten ja parhaan suorituskyvyn tarjoaviin vaihtoehtoihin. Moottoripyöräilyn perusasia on liikkumisen vapaus ja Yamahan päämäärä on aina ollut tarjota moottoripyöriä, jotka toteuttavat motoristien unelmat. Uuden Niken GT:n myötä Yamaha Sport Touring -mallisto täydentyy innovatiivisella vaihtoehdolla. Uusi Niken GT on uuden sukupolven vaihtoehto perinteisten Tracer GT:n ja FJR1300:n rinnalla.

Yamaha Sport Touring -mallisto kattaa näin niin perinteisen kuin tulevaisuuden matkamotoristien haaveet.

2019 Yamaha Sport Touring -mallisto on laajempi kuin milloinkaan. Vaihtoehtoja on edullisesta Tracer 700GT:stä huippuvarusteltuun ja edistyksellistä teknologiaa edustavaan, 3-pyöräiseen Niken GT -matkamalliin.

Niken: Kaarreajon uusi ulottuvuus

Kun Niken esiteltiin 2018, nosti se moottoripyörän ajo-ominaisuudet ja elämykset kokonaan uudelle tasolle. Sen innovatiivinen kahdella USD-etuhaarukalla toimiva monipyöräohjaus (Leaning Multi-Wheel technology) mullisti perinteisen kaarreajon ja ajotuntuman sellaisena kuin se aikaisemmin tunnettiin. Kahden kallistuvan eturenkaan huomattavasti suurempi pitopinta takaa ennen kokemattoman elämykselliset kaarreajo-ominaisuudet ja tehokkaat jarrutukset.

Uudenlaisen ajodynamiikkansa ansiosta Niken mullisti näkemyksiä siitä millainen moottoripyörän ajotuntuma ja käsiteltävyys voi olla.

2018 Niken Demo Tour -kiertueen myötä eurooppalaisilta kuluttajilta saadun palautteen perusteella Niken-pyörän uusi ja edistyksellinen ohjausrakenne oli monen mielestä erinomainen, vaikka he ennakkoon suhtautuivat siihen hyvin varauksellisesti. Moni koeajoihin osallistunut tavallinen motoristi totesi, että uudenlainen 3-kolmipyöräinen Sport Tourer oli etenkin kaarreajossa ajotuntumaltaan ja hallittavuudeltaan täysin uudenlainen, innostava ja positiivinen elämys myös haastavissa keliolosuhteissa. Heidän mukaansa Niken tuo moottoripyörällä ajamiseen täysin uuden ulottuvuuden.

Ainoa tapa ymmärtää millainen uudenlainen ajoelämys Niken on, on ajaa sillä. Nyt kun Niken tulee myös Yamaha-jälleenmyyjille, on jokaisella mahdollisuus käydä koeajolla ja kokea 3-pyöräisen Nikenin täysin uudenlainen ajoelämys.

Moni suhtautuu hyvinkin epäilevästi ja varauksellisesti uuteen teknologiaan. Näin myös motoristit. Mutta Niken on jo todistanut, että sen tarjoama ajoelämys ja etenkin kaarreajo-ominaisuudet sekä ajohallinta ovat todella positiivinen kokemus. Nyt nämä ominaisuudet on tarjolla myös matkamotoristille.

Uusi Niken GT: Matka-ajon uusia elämyksiä ja ulottuvuuksia

Nikenin monipyöräohjaus on saanut kehuja lukuisilta kuluttajilta, jotka ennen koeajoa olivat hyvinkin varauksellisia uuden 3-pyöräisen suhteen. Ajokäytökseltään ja varustelultaan Niken on suunniteltu toimivaksi myös vaikeissa keli- ja ajo-olosuhteissa kaikkina vuodenaikoina.

Erikoisvarusteltu uusi Niken GT tuo etenkin matka-ajoon uudenlaista ajomukavuutta ja elämyksellisyyttä niin kuljettajan kuin matkustajan näkökulmasta.

Korkea tuulilasi suojaa Niken GT:n kuljettajaa ja matkustajaa tehokkaasti ajoviimalta ja erikoismuotoiltu comfort-istuin tehostaa ajomukavuutta pitkillä ajotaipaleilla. Premium-luokan puolipehmeiden, ABS-muovisten sivulaukkujen tilavuus on 25 litraa. Keveät ja kompaktit laukut on varustettu kätevällä kantokahvalla. Matkustajan mukavuutta lisää takatelineen yhdysrakenteiset tartuntakahvat.

Vakiona olevat, säädettävät lämpökahvat lisäävät kuljettajan ajomukavuutta koleassa kelissä. Kahvojen lämpötaso näkyy myös monipuolisen mittariston näytöllä. Mittaristossa on myös kätevä 12 V:n virtapistoke kännykälle ja vastaaville elektronisille laitteille. Niken GT:n varusteluun kuuluu myös keskiseisontatuki. Sen ansiosta etenkin pitkillä matkoilla tärkeä ketjujen huolto ja takarenkaan kunnon tarkistus sujuvat vaivatta.

Innovatiivisen 3-pyöräisen rakenteensa ja radikaalin ulkonäkönsä ansiosta Niken on aina joka paikassa suuren huomion kohteena. Uuden Niken GT:n värivaihtoehdot ovat Nimbus Grey -harmaa ja musta etuhaarukka sekä Phantom Blue -sininen ja kullanvärinen etuhaarukka.

Niken GT – ainutlaatuisia ominaisuuksia

 • Niken GT on huippuluokan Sport-Tourer kelissä kuin kelissä
 • Korkea tuulilasi
 • Comfort-istuin
 • Lämpökahvat
 • Puolipehmeät, ABS-muoviset 25 litran sivulaukut.
 • Takalaukun kuljetustelineessä kätevä tartuntakahva matkustajalle
 • Keskiseisontatuki
 • Kaksi 12 V:n virran ulosottoa
 • Erikoisväritys ja upeasti viimeistelty etuhaarukka

Niken GT ja Niken – tärkeimmät ominaisuudet

 • Innovatiivisin Sport Touring
 • Kaarreominaisuuksiltaan täysin mullistava elämys
 • Huippuluokan ajotuntuma, rengaspito ja jarrutusominaisuudet joka tilanteessa ja tieolosuhteissa
 • Radikaali uuden ajan 3-pyöräinen
 • Edistyksellinen monipyöräohjaus
 • Erinomaiset 45-asteen kallistusvarat
 • Ackerman-ohjausrakenne ja kaksi USD-etuhaarukkaa
 • Monisäätöinen takajousitus
 • Nestejäähdytteinen, 3-sylinterinen, 847cc, DOHC, CP3-nelitahtimoottori.
 • TCS, QSS, A&S-kytkin, D-MODE, vakionopeudensäädin
 • Alumiini-teräs-hybridirunko Hybrid

Saatavuus

Yamaha Niken GT on saatavilla Yamaha-jälleenmyyjiltä vuoden 2019 alussa. Tarkat tekniset tiedot ja ohjevähittäishinnan saat paikalliselta Yamaha-maahantuojalta.

Värit

 • Niken GT Nimbus Grey -harmaa ja musta etuhaarukka
 • Phantom Blue -sininen ja harmaa etuhaarukka
 • Niken Graphite -tummanharmaa ja sininen etuhaarukka

20180511230555.jpg?itok=PWeu3qp2

Tracer 700GT: Tee matkastasi elämys vailla vertaa

Yamaha esitteli menestyksellisen Tracer 700 -tekniikkaan perustuvan Tracer 700GT -touring-mallin Intermot 2018 -messuilla Saksan Kölnissä. Siinä on vakiona mm. korkea touring-tuulilasi, comfort-satula ja 20 litran kovat sivulaukut, joten sen tuulisuoja, ajomukavuus ja käytännöllisyys ovat huippuluokkaa. Erinomaisen varustelunsa lisäksi Tracer 700GT on ajo-ominaisuuksiltaan yhtä sporttinen ja ketterä kuin Tracer 700.

Ominaisuuksiltaan monipuolinen uusi Tracer 700GT laajentaa Yamahan menestyksellistä Tracer-mallistoa.

Värivaihtoehtoina on Phantom Blue -sininen, Tech Black -musta sekä Nimbus Grey -harmaa punaisilla korostuksilla.

20180511230924.jpg?itok=jFQJuS0Y
Tracer 700

Ajo-ominaisuuksiltaan sporttisen ketterän Tracer 700:n pirteän kaksisylinterisen, 689 cc:n rivimoottorin suoraviivaisen tehokas vääntövoima tuo ajonautintoon uudenlaisen innostavan ulottuvuuden. Tech Black -mustan ja Phantom Blue -sinisen lisäksi uutena värivaihtoehtona 2019 on Nimbus Grey -harmaa punaisilla korostuksilla.

Tracer 900GT

Tracer 900GT on laadukkaasti varusteltu premium-luokan Sport Tourer. Vakiovarusteena on mm. monipuoliset elektroniset ajoavustimet ja -hallintajärjestelmät, monisäätöinen jousitus ja kullanvärinen etuhaarukka, kovat sivulaukut ja monivärinen TFT-mittaristo. Midnight Black -mustan ja Phantom Blue -sinisen lisäksi Tracer 900GT:n värivaihtoehtona on 2019 uusi Nimbus Grey -harmaa punaisella lisävärillä.

20180511230848.jpg?itok=EakINQp4

Tracer 900

Tracer 900:n ominaisuuksissa yhdistyvät hienosti sporttinen suorituskyky ja ketterä ajettavuus sekä erinomaiset matka-ominaisuudet. Vuoden 2019 uutena värivaihtoehtona on Nimbus Grey -harmaa punaisilla korostuksilla. Toinen värivaihtoehto on musta Tech Black.

FJR1300A/AE/AS

Yamaha FJR1300A/AE/AS ovat kokeneiden matkamotoristien parissa saavuttaneet suosion ajomukavuutensa ja suorituskykynsä sekä laadukkaan varustelun ansiosta. FJR1300A ja elektronisella jousituksella varustetun FJR1300AE:n sekä ilman kytkintä toimivalla elektronisella vaihdemekanismilla varustetun FJR1300AS:n värivaihtoehdot 2019 ovat Tech Graphite sekä Phantom Blue.

Alkuperäiset Yamaha Genuine -tarvikeosat ja -asusteet

Yamaha Genuine -tarvikevalikoimassa on runsaasti käytännöllisyyttä, ajomukavuutta, suorituskykyä sekä ajokin persoonallista ilmettä korostavia lisävarusteita. Ilmaisen MyGarage-sovelluksen avulla on helppo rakentaa virtuaalinen 3D Yamaha. Kun lopputulos on halutunlainen, voi tiedoston tallentaa ja lähettää Yamaha-jälleenmyyjälle, joka toteuttaa unelmasi.

Saatavilla on myös kattava valikoima tyylikkäitä ja käytännöllisiä, laadukkaita aikuisten ja lasten Yamaha ajovarusteita ja vapaa-ajan asusteita.

 

Uusin numero