Matikaisen ja Stigellin kova SM-vääntö jatkui Iisalmessa

Ensimmäisessä erässä Matikaista avusti Stigellin kaatuminen lähtömutkassa, mutta toisessa nähtiin taas kaksikon kesken hienoa kilvanajoa.

Matikainen säntäsi ensimmäisen erän startissa kärkeen, Stigell puolestaan jarrutti lähtömutkassa etupyörän alta ja jäi nostelemaan pyörää pystyyn. Matikainen pääsi karkumatkalle jo alkukierrosten aikana, Stigell puolestaan teki jo ensimmäisellä kierroksella noin kaksikymmentä ohitusta.

Stigell nousi puolituntisen erän puolivälin paikkeilla jo kakkoseksi ja alkoi tavoittamaan Matikaista. Siihen asti hiukan voimiaan säästelemään pystynyt Matikainen sai kuitenkin pidettyä ykköspaikkansa ruutulipulle asti. Erän kolmossijalle ajoi tasaisen varmaa työtä tehnyt Miika Oinonen, neloseksi nousi päivän yllättäjän viitan kaapannut Santeri Kinnunen.

”Nyt vähän pää petti”

Toisen erän startissa Stigell pysyi pystyssä ja näin hän pääsi avauskierrokselle kakkosena Matikaisen peesissä. Parivaljakko alkoi nopeasti repiä eroa muihin käydessään keskinäistä kisaansa.

Erän puolivälin tietämissä Matikainen pystyi tekemään hiukan lisää etumatkaa, mutta loppupuolella Stigell nousi uudestaan kantaan. Ruutulipulla Matikaisen voittomarginaaliksi kirjattiin hiukan yli sekunti. Oinonen oli jälleen erän kolmas.

– Nyt vähän pää petti, aloin jäämään siinä erän puolivälin tietämissä. Jotenkin vaan ajo ei kulkenut yhtään niinkuin ekassa erässä. Lopussa pääsiin taas rytmiin, mutta silloin se oli jo vähän myöhäistä, Stigell totesi päätöserän jälkeen.

Matikainen luonnollisesti oli tyytyväinen päiväänsä, mutta tyylilleen uskollisena löysi vielä parannettavaakin.

– Erät meni tosi hyvin, ei siinä mitään, mutta vähän jäi kaivelemaan tuo aika-ajo, kun en saanut taaskaan pohja-aikaa, itse asiassa en ole vielä saanut koko urallani, niin se kyllä nakertaa sen verran, että yritän tällä kaudella korjata sen asian.

Ensi viikonloppuna SM-motocrossit ovat tauolla, kun motocrossin Sinisalo-Liiga jatkuu Hyvinkäällä. Matikaisella oli selvät suunnitelmat tuleville päiville.

– Käyn harjoittelemassa tämän MX2-sarjan seuraavien kisojen (Mäntyharju ja Kurikka) radoilla, tämä on kuitenkin pääsarjani ja -tavoitteeni tällä kaudella ja sitten Siilinjärven supercrossiin.

– Mikäs tässä, käyn välillä kotona viidensadan kilsan päässä Nurmijärvellä ja sitten kahden viikon päästä takaisin tänne Savoon ajamaan monttista, Stigell puolestaan visioi lähitulevaisuuttaan.

Sarjatilanteessa Matikainen lisäsi Iisalmessa johtonsa Stigelliin nähden seitsemääntoista pisteeseen. Aki Manninen jatkaa kolmantena 27 pisteen päässä Stigellistä.

Kolehmainen kakkonen
kummasskin erässä

Junioreiden MXC/A-luokan (12-15- vuotiaat) Suomen Cupissa Viron Karl-Robert Reinike on päässyt hyvään vauhtiin juuri sopivasti EM-loppukilpailun alla. Reinike ajoi Iisalmessa molempien erien tyylipuhtaaseen voittoon ja pidensi voittoputkensa sarjassa nyt neljän erän mittaiseksi.

Iisalmen kummankin erän kakkoseksi päästellyt Joel Kolehmainen pitää kuitenkin hallussaan sarjan ykköstilaa kolmenkymmenen pisteen erolla Juho Kaitaseen. Iisalmen menestys nosti Reiniken sarjan kolmoseksi vain yhdeksän pisteen päähän Kaitasesta.

MX2 SM-sarja jatkuu 26. elokuuta Mäntyharjussa. MXC/A:n Suomen Cupia puolestaan kisataan jo 12. elokuuta Siilinjärvellä supercrossina.
 
Tulokset:
http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=813371
(pistetaulukot linkistä "championship")
 

Uusin numero