Marquezin putki poikki: ”Anteeksi!”

Marquez pisti pelin jännäksi Montmelon 4,7 kilometrin mittaisella radalla. Hänen nousunsa paalupaikalle jäi viimeisen kierroksen varaan, mutta se riskibisnes ei onnistunut.

Päinvastoin.

Se päättyi henkisiin, mutta ei onneksi fyysisiin kärsimyksiin radan ensimmäisessä mutkassa. Lukkiutunut eturengas luisti alta ja Marquez liukui vauhdikkaasti hiekoille.

– Anteeksi tiimini ja fanini! Se oli yksinomaan minun virheeni. Jätin jarrutuksen aivan liian myöhäiseksi. No, en saavuttanut tällä kertaa paalupaikkaa, mutta olen silti eturivissä ja valmis taistelemaan taas voitosta, vakuutteli Marquez hymyssäsuin hetkellisestä takaisukustaan huolimatta.

Pedrosa uusi viime vuoden paalupaikkansa lataamalla lukemat 1.40,985, joilla hän kukisti Katalonian GP:n kahdella edellisellä kaudella nimiinsä vieneen Yamahan Jorge Lorenzon 0,115 sekunnilla.

Marquez pystyi siis säilyttämään kaatumisesta huolimatta eturivin lähtöpaikkansa. Eroa Pedrosaan kertyi 0,150 sekuntia.

– Tämä paalupaikka on erityinen perheeni, ystävieni ja fanieni edessä. En tehnyt virheitä ja minulla oli alusta lähtien hyvä fiilis ajamiseen, pudotteli tunnetusti vähäsanainen Pedrosa.

Lorenzo väänsi kaksi viikkoa sitten Mugellon radalla Italiassa tiukasti voitosta Marquezin kanssa. Mies lupailee uusintaa sunnuntaiksi.

– Pystyin ajamaan lauantain ensimmäisessä harjoituksessa onnistuneen kisasimulaation ja löysimme pyörään hyvät säädöt. Se ei ole helppoa tällä radalla, joka on liukkaampi ja pomppuisempi Mugelloon verrattuna. Olen tyytyväinen toiseen lähtöruutuun. Siitä on hyvä lähteä taistelemaan kauden ensimmäisestä voitosta.

Sunnuntain kisan kakkosrivin miehittävät Hondan LCR-tiimin Stefan Bradl, Lorenzon tallikaveri Valentino Rossi ja Forward-tiimin Yamahalla ajava Aleix Espargaro. Erot kärkeen 0,235, 0,305 ja 0,323 sekuntia.

Barcelona, Espanja.
MotoGP-luokan 7/18 MM-osakilpailu. Aika-ajo 2 ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:

  1. Dani Pedrosa Espanja, Repsol Honda Team 1.40,985    
  2. Jorge Lorenzo Espanja, Movistar Yamaha MotoGP + 0,115
  3. Marc Marquez Espanja, Repsol Honda Team + 0,150
  4. Stefan Bradl Saksa, LCR Honda MotoGP + 0,235
  5. Valentino Rossi Italia, Movistar Yamaha MotoGP + 0,305
  6. Aleix Espargaro Espanja, NGM Forward Racing Yamaha + 0,323
  7. Andrea Dovizioso Italia, Ducati Team + 0,352
  8. Bradley Smith Iso-Britannia, Monster Yamaha Tech 3 + 0,506
  9. Yonny Hernandez Kolumbia, Energy T.I. Pramac Racing Ducati + 0,686
10. Pol Espargaro Espanja, Monster Yamaha Tech 3 + 0,692
11. Andrea Iannone Italia, Pramac Racing Ducati + 0,766
12. Alvaro Bautista Espanja, GO&FUN Honda Gresini + 1,039

Uusin numero