Marquezin hymy hyytyi mystisen ongelman vuoksi Malesiassa

Vajaat kolme viikkoa sitten samalla estradilla kaikki ja itsensäkin ällikällä käsittämättömän kovana kierrosaikana pidetyllä 1.58,867:llä lyönyt Marquez joutui tyytymään maanantaina lukemiin 2.01,190 yhteensä 43 kierroksen jäljiltä.

Hän jäi pohjat Yamahalla viimeistelleestä Valentino Rossista 0,776 sekuntia.

Sepangin radan lämpötila nousi korkeimmillaan peräti 59 asteeseen, ennen kuin ukkosmyräkkä kasteli 5,5 kilometrin mittaisen baanan.

– Tämä päivä oli vähän outo, eikä kovinkaan tuottava, sillä minulla oli ongelmia etujarrujen kanssa aamusta alkaen. Keskityimme korjaamaan tilanteen ja pystyin ajamaan vain kierroksen tai kaksi, kun jouduin taas palaamaan ratavarikolle.

Marquezilta jäi taatusti vauhtia varastoon ja tyystin kokeilematta ne asiat pyörän osalta, joita vuoden toisen testijakson avauksessa lähdettiin hakemaan.

– Meidän on nyt löydettävä ratkaisu ongelmaan ja toivottavasti pystymme jatkamaan huomenna suunnitellulla tavalla, totesi Marquez.

Tiimikaveri Dani Pedrosa oli kakkonen Sepangin ensimmäisellä testijaksolla. Hän käynnisti toisen jakson samalla tahdilla 0,129 sekuntia Rossin takana.

– Keskityimme testaamaan erilaisia säätöjä ja minusta kaikki sujui hyvin, vaikka rata ei ollutkaan tänään täydellinen. Emme kokeilleet uusia osia, vaan varmistimme edellisissä testeissä löytämiemme hyvien asioiden toimivuuden.

Uusin numero