Marquezin henkisen kantin kovuus pistetään puntariin Japanissa

– Olin tietenkin todella pettynyt Phillip Islandin jälkeen, mutta tällaistakin nyt vain saattaa tapahtua. Jälleen kerran tärkeintä oli kuitenkin se, että osoitin olevani Australiassakin kilpailukykyinen ja pystyväni taistelemaan voitosta, Marquez psyykkaa itseään ja vastustajiaan.

Marquez menetti Australiassa tiiminsä hölmöilyn seurauksena ison kasan tärkeitä pisteitä. Hänellä on kuitenkin edelleen 18 pisteen etu puolellaan lähimpään uhkaajaansa, eli Yamahan Jorge Lorenzoon. Tallikaveri Dani Pedrosa tulee kolmantena 34 pistettä Marquezin takana.

Marquez juhlii maailmanmestaruutta Twin Ring Motegissa, jos hän saavuttaa siellä kahdeksan pistettä Lorenzoa enemmän ja jos toisaalta Pedrosa ei pysty kuromaan etumatkaa kiinni yhdeksää pistettä enempää. Kaikkiaan 18 osakilpailun kaudesta on jaossa enää 50 pistettä.

Nollille Phillip Islandin kaoottisessa kisassa jäänyt Marquez haluaa vuolla pikaisesti balsamia saariradalla tulleille kirveleville haavoille. Paras lääke siihen olisi luonnollisesti kauden seitsemäs voitto.

– Minun pyyhittävä nuo Australian tapahtumat pois mielestäni, keskityttävä täysillä Motegiin ja pistettävä siellä taas täydet 100 prosenttia peliin, muotoilee Marquez.

Lorenzo: ”Minulla on korkeintaan 30
prosentin mahdollisuus mestaruuteen”

Motegista muodostuu Marquezille todellinen näytön paikka osoittaa myös henkisen kantin lujuus.

Vauhdissahan tunnetusti löytyy radalla kuin radalla, mutta nyt kuninkuusluokan tulokas suistetaan, tai ainakin pyritään suistamaan limiitille myös henkisesti.

Sen tekee hiillostamisen maestro itse, kaksinkertainen maailmanmestari Lorenzo, joka lisäsi surutta löylyä jo muutenkin kihisevälle kiukaalle välittömästi Phillip Islandin voiton jälkeen.

– Marcilla on edelleen kaikki paineet mestaruustaistelussa. Minulla oli Australiaan saapuessani ehkä noin parin prosentin mahdollisuus pysyä mukana kamppailussa ja ei se ole vieläkään kuin korkeintaan 30 prosentin luokkaa, Lorenzo lähettää vilungit terveisensä Marquezille.

Pedrosa hakee jo kolmatta
peräkkäistä voittoa Motegista

Lorenzo ajoi viime vuonna paalupaikalta toiseksi Motegin 4,8 kilometrin mittaisella radalla, joka tarjoilee kuljettajille läpi linjan ja toistuvasti kovia jarrutuksia sekä kiihdytyksiä.

Marquez ei ole – ei ainakaan vielä – tunnetusti parhaimmillaan Motegin kaltaisella ”stop and go”-radalla, jonka luonne istuu kuitenkin mainiosti Pedrosalle. Hän on vienyt Japanin GP:n nimiinsä kahdella edellisellä kaudella.

Lorenzolla on Marquezin tavoin 16 osakilpailusta plakkarissaan kuusi voittoa. Lorenzon tallikaveri Valentino Rossi on onnistunut kertaalleen, kun taas Pedrosalla on koossa kolme voittoa.

Motegin hattutemppu on hyvinkin mahdollinen Pedrosalle, joka on edelleen käärmeissään Aragonin tapahtumista. Suu on kuitenkin pyrittävä pitämään visusti supussa, kun Motorlandin osuman toinen osapuoli oli tallikaveri Marquez.

– Odotan aina innolla Motegia. Se on iso kisa Hondalle ja rata, jossa nautin ajamisesta. Motegi vaatii pyörältä erityisesti hyvää vakautta kovissa jarrutuksissa. Motegissa on tärkeää pitää myös keskittyminen koossa, sillä se on kolmas peräkkäinen kisaviikonvaihde kaukana Euroopasta ja me kaikki olemme jo väsyneitä, muistuttaa Pedrosa.

 

Uusin numero