Marquezilta huima temppu Teksasissa: paalupaikkaennätys kakkospyörällä

Marquez saapui Teksasiin suosikin viitta harteillaan ja sitä hän on kantanut ansiokkaasti.

Vuonna 2013 kuninkuusluokan voittotilinsä juuri Austinissa avannut tuplamestari ei antanut haastajien hyppiä silmilleen myöhään lauantai-iltana Suomen aikaa ajetussa aika-ajossa.

Marquez kellotti 15 minuutin hektisen session pohjiksi lukemat 2.02,135, joihin muilla ei ollut jakoa.

Tapa, jolla uusi ratennätys syntyi, jää elämään yhtenä MotoGP-legendana.

Marquezin pyörä näet hyytyi kolme minuuttia ennen session loppua ja jäi radan varteen. Marquez kipusi aikailematta rataa reunustavan muurin ja juoksi vauhdilla noutamaan kakkospyörää.

Marquez tiputettiin siinä vaiheessa tuloslistalla seitsemänneksi ja hänelle jäi enää yksi mahdollisuus lunastaa kärkipaikka takaisin.

Tunnetusti aggressiivisella tyylillä etenevän Marquezin viimeinen kierros oli tosiaankin näkemisen arvoinen. Sillä paineltiin limiitillä ja paikoittain reippaanlaisesti sen ylikin. Mutta se kannatti ja ennätystehtailijan yksi uusi ihme oli nähnyt päivänvalonsa.

– Kaikki oli kontrollissa toiselle nopealle kierrokselle lähdettäessä, mutta sitten pääsuoralla pyörässä syttyi varoitusvalo ja minun oli jätettävä se siihen. Kakkospyörän säädöt eivät olleet täydelliset, mutta pistin tosiaankin vähintäänkin 100 prosenttia peliin. Olihan sillä kierroksella muutama läheltä piti-tilannekin, naureskeli Marquez.

Lähimmäs maestroa ylsi reilusti, eli 0,339 sekuntia Ducatilla kärjestä jäänyt Andrea Dovizioso. Sunnuntain kisan eturivin täydentää Yamahan Jorge Lorenzo, jonka Marquez peittosi 0,405 sekunnilla.

Kakkosrivistä matkaan ja 21 kierrokseen kisaan ampaisevat Lorenzon tiimikaveri Valentino Rossi, sekä Hondaa käskyttävät LCR-tiimin Cal Crutchlow ja kovan yllätyksen viimeistellyt Marc VDS-tiimin Scott Redding.

Uusin numero