Marquezille tarjoutuu tilaisuus mestaruusniittiin Phillip Islandilla

Marquez, 20, lähtee kauden kolmanneksi viimeiseen MM-osakilpailuun tukevassa 43 pisteen etulyöntiasemassa hallitsevaan mestariin, eli Yamahan Jorge Lorenzoon.

Kolmantena oleva Marquezin Honda-tallikaveri Dani Pedrosa on jäänyt kärjestä jo 54 pistettä. Muilla ei ole mestaruuteen enää teoreettistakaan mahdollisuutta.

”Ei paineita”

– Ei minulla ole mitään paineita. Australiaan valmistaudutaan samalla tavalla kuin aiempiinkin kilpailuihin. Kisa kerrallaan mennään edelleen, pyörittelee viime sunnuntaina toiseksi Sepangin radalla Malesiassa päätynyt Marquez.

Marquezilta ei mestaruutta enää ajamalla riistetä. Jos MM-kultaa ei juhlita vielä Phillip Islandilla, niin kekkerit nähdään joko Japanin Motegissa tai kauden päätteeksi Espanjan Valenciassa.

Marquezilla on samalla saumat nousta MotoGP-luokan kaikkien aikojen nuorimmaksi mestariksi, mikäli hän nappaa tittelin Phillip Islandin tunnetusti nopealla, mutta tuulille aina alttiilla 4448 metrin mittaisella radalla.

Se merkitsisi myös sitä, että hänestä tulee seuraava tulokkaana MotoGP-luokassa mestaruuteen yltänyt kuljettaja sitten yhdysvaltalaisen Kenny Robertsin ja vuoden 1978.

Suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä 125-kuutioisten mestaruuden vuonna 2010 saavuttanut Marquez on tehnyt mahtavaa jälkeä kuninkuusluokan tulokaskaudellaan.

Marquez on voittanut 15 osakilpailusta kuusi ja ajanut paalupaikalle kahdeksan kertaa. Neljä viimeistä paalua ovat tulleet putkeen.

Marquez on jäänyt podiumin ulkopuolelle vain yhden kerran. Se tapahtui kesäkuun alussa Italian osakilpailussa Mugellon radalla, jossa hän teki ajovirheen ja keskeytti kaatumisen seurauksena.

Mahdollisuuksia on monia

Tässä ne vaihtoehdot, jotka mahdollistavat Marquezin maailmanmestaruuden ensi sunnuntaina Australian GP:ssä:
* Marquez voittaa ja Lorenzo yltää korkeintaan neljänneksi.
* Marquez ajaa toiseksi, Lorenzo yltää korkeintaan viidenneksi ja Pedrosa ei voita kisaa.
* Marquez ajaa kolmanneksi, Lorenzo korkeintaan kahdeksanneksi ja Pedrosa ei voita kisaa.
* Marquez ajaa neljänneksi, Lorenzo korkeintaan 11:nneksi ja Pedrosa ei sijoitu kahden nopeimman joukkoon.
* Marquez ajaa viidenneksi, Lorenzo korkeintaan 13:nneksi ja Pedrosa ei yllä podiumille.
* Marquez ajaa kuudenneksi, Lorenzo korkeintaan 14:nneksi ja Pedrosa ei yllä podiumille.
* Marquez ajaa seitsemänneksi, Lorenzo korkeintaan 15:nneksi ja Pedrosa ei yllä podiumille.
* Marquez ajaa kahdeksanneksi, Lorenzo ei yllä pisteille ja Pedrosa ei sijoitu neljän nopeimman joukkoon.

Uusin numero