Marquez voitolla pistejohtoon

Paalulta kilpailuun lähtenyt Marquez karkasi omille teilleen heti lähdön jälkeen, jättäen muut taistelemaan kakkospaikasta. Marquezin MM-johtoon siirtänyt Barcelonan osakilpailun voitto on espanjalaiselle jo neljäs peräkkäinen, ja Marquez onkin historian nuorin neljään peräkkäiseen MM-voittoon pystynyt kuljettaja. Myös tallin Saksalaisässä Cortese oli huippuvauhdissa, taistellen läpi kilpailun sijasta viisi. Cortese piti hyvää vauhtia yllä läpi kilpailun ja varmisti itselleen lopulta hienon neljännen sijan huikealla viimeisen kaarteen ohituksella.

Tämänpäiväisen kauden seitsemännen osakilpailun jälkeen Marc Marquez johtaa MM-sarjaa Sandro Cortesen noustessa kokonaispisteissä sijalle kuusi.

— On uskomattoman hieno tunne voittaa juuri täällä, kaikkien näiden fanien edessä ja kotiradallani. Yhteistyö tiimin kanssa sujuu todella loistavasti ja kaikki tuntuu onnistuvan todella hyvin, mutta meidän täytyy muistaa pitää jalat tiukasti maassa. Luulen että Sachsenringillä kilpailu on paljon vaikeampi, mutta tänään saamme hiukan nauttia tästä voitosta, totesi Marquez.

— On oikeastaan hieman hämmentävä tunne voittaa näin monta kilpailua peräkkäin. Olo on entistäkin varovaisempi, sillä kausi on vielä pitkä. Meidän täytyy olla vain jatkossa entistäkin tarkempia ja kerätä hyviä pisteitä. Voittaminen ei ole nyt tärkeintä, vaan luotettavuus ja varma toiminta koko tiimin osalta, sanoi Aki Ajo.

Tiedote: Sami Haanpää

Uusin numero