Marquez vahvisti Dohassa: “En ole 100-prosenttisessa kunnossa”

Marquezin oikea pohjeluu murtui noin kuukausi sitten hänen harjoitellessaan motocross-pyörällä. Mestari missasi sen jälkeen sekä Sepangin toisen testijakson Malesiassa ja Bridgestonen rengastestit Phillip Islandin radalla Australiassa.

Marquez palaa torstaina ensimmäisten vapaiden harjoitusten merkeissä pitkästä aikaa Hondan tehdaspyörän selkään. Se on tehtävä varoen ja kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Riskeihin ei ole varaa.

– Kävin maanantaiaamuna ennen Qatarin matkaa tutkituttamassa jalkani tohtori Mirin (Xavier) vastaanotolla Barcelonassa. Muutamien testien jälkeen vahvistuimme siitä, että toipuminen on sujunut aikataulussa, kertoi Marquez.

– Olen muutamassa viikossa taas täydessä kunnossa, mutta minun pitää olla kärsivällinen ja olettaa ilmeisestikin, että en ole vielä 100-prosenttisessa terässä kauden avauksessa täällä Qatarissa, jatkoi Marquez samaan hengenvetoon.

Tiimin tapaaminen toi
tutun hymyn kasvoille

Marquez sijoittui viime vuonna Qatarin osakilpailussa ja samalla uransa ensimmäisessä MotoGP-luokan kisassa kolmanneksi Yamahan Jorge Lorenzon ja Valentino Rossin takana. Marquez taisteli silloin tiukasti toisesta sijasta jääden Rossista vain reilut kaksi kymmenystä.

– Minulla on viime vuodelta fantastisia muistoja Qatarista, mutta nyt tilanne on toinen. Minun pitää olla varovainen ja tehdä työni rauhallisesti. Pääasia on poimia MM-avauksesta tärkeitä pisteitä talteen niin paljon kuin suinkin mahdollista.

Marquez on kuntouttanut jalkaansa intensiivisesti, mutta harjoittelu on ollut tietenkin täysin erilaista, mihin hän on tottunut.

– Onhan tämä ajanjakso ja odottaminen tuntunut todella pitkältä. Nyt kaikki on kuitenkin taas toisin, kun tulin tänne ja tapasin tiimini kahden kuukauden tauon jälkeen. Se tekee minut jälleen iloiseksi, huikkasi Marquez.
 

Uusin numero