Marquez tykitti tuimat lukemat heti kättelyssä: ”Oli hienoa päästä taas pyörän selkään!”

Meno maittoi pitkän tauon jälkeen ja sen kruunasi päivän päätteeksi taottu kelpo kärkiaika 2.00,262. Hondan ässä kukisti kovimman haastajansa, eli Yamahan Valentino Rossin 0,118 sekunnilla.

Vauhti oli huippuluokkaa välittömästi kättelyssä, sillä Marquez sivalsi viime vuonna Sepangin rataennätykseksi lukemat 2.01,150. Paalupaikkaennätys 1.59,791 on saman miehen käsialaa samalta vuodelta.

– Olen iloinen päästyäni vihdoin taas pyörän selkään. Tämä oli raskas päivä, mutta myös erittäin positiivinen pitkän talvitauon jälkeen etsittäessä itseluottamusta ajamiseen ja fiilistä pyörään, totesi Marquez.

Marquez muistutti samaan hengenvetoon, että tämä on sittenkin vasta pelkkää alkusoittoa.

– Testatattavana on vielä paljon asioita, joten meidän pitää pysyä rauhallisina ja jatkaa töitä samaan malliin kuin tänään.

Marquez testasi kolmea eri pyörää Sepangin ensimmäisen jakson avauspäivänä.

– Se oli erittäin tärkeää. Päätin millä jatketaan ja keskityimme iltapäivällä enemmän yhteen pyörään.

Rossi oli hänkin varsin tyytyväinen ensimmäisen testipäivän antiin.

– Positiivinen päivä ja olen innoissani päästessäni taas ajamaan. Tämä päivä oli todella hyvä, sillä pystyin ajamaan tasaisesti hyviä kierrosaikoja niin aamu- kuin iltapäivälläkin. Pyörä on hyvä ja pystyin hyökkäämään uusilla renkailla varsin hyvän kierrosajan. En jäänyt kauas Marquezista. Näyttää siltä, että pyörä on parantunut eri osa-alueilla, mutta töitähän on vielä paljon tehtävänä.

Uusin numero