Marquez taipui ”The Bullet” Bakerille Barcelonan trillerissä

Lajin piinkova ammattilainen Baker ja Marquez järjestivät hurjan trillerin järjestyksessään kolmannen Superprestigio-kisan voitosta.

Jännitysnäytelmä huipentui superfinaalin viimeiselle kierrokselle, jolla Baker pystyi pitämään herhiläisen takanaan vain kymmenyksen turvin.

Marquezin takana kolmantena maalilinjan ylitti Bakerin maanmies ja AMA Grand National-sarjan hallitseva mestari Jared Mees. Moto2-luokassa kilpaileva Alex Rins riuhtoi kotiyleisönsä edessä neljänneksi.

Mika Kallio ei kyennyt osallistumaan kisaan kaaduttuaan ja murrettuaan pohjeluunsa perjantain harjoituksissa.

– Tämä on mahtavampaa ja suurempaa vuosi vuodelta. Upea asia lajille Espanjassa, Marquez hehkutti myös kansainvälisesti laajan julkisuuden saavaa Superprestigio-kisaa.

– Tiesin, että kovimmat vastustajat tulevat USA:sta ja päätin pyrkiä iskemään heti startissa. En kuitenkaan aivan onnistunut siinä ja ohittaminen tällaisella radalla on tosi vaikeaa, jatkoi Marquez.

Baker joutui jättämään Superprestigion viime vuonna väliin olka- ja kyynärpäävamman vuoksi.

– Oli mahtavaa nostaa nyt voittopokaalia samalla kädellä. Yleisö villiintyi joka kerta, kun Marc lähestyi minua finaalissa. Minun ei tarvinnut katsoa taakseni, virnisti Baker.

https://www.youtube.com/watch?v=5oZW3vDpV7A

Uusin numero