Marquez skandaalikolarista: ”Vain Rossi ja minä tiedämme totuuden”

Monet syyttävät, että Rossi potkaisi Marquezin kylmästi kumoon Malesian MM-osakilpailussa.

Kauden päätöskisaan Valenciaan mestaruuden kannalta kohtalokkaan viimeisen lähtöruudun rangaistuksen saanut Rossi kiistää potkaisseensa Marquezia, mutta jälkimmäisen työnantaja Honda on ollut asiasta jyrkästi toista mieltä.

Honda lupasi ensin esittää dataa tilanteesta näkemyksensä tueksi, mutta sitä ei tuotu sittenkään koskaan julkisuuteen. Hondan mukaan he eivät halunneet heittää lisää bensaa liekkeihin.

– Kaikki halusivat esittää mielipiteensä ja kaikista tuntui tulleen silloin asiantuntijoita, Marquez palaa Sepangin tapahtumiin.

– Kunnioitan kaikkien mielipiteitä, mutta totuus siitä, mitä tuossa kontaktissa todella tapahtui, sen vain Rossi ja minä tiedämme.

”Se kaikki viha alkoi
pressitilaisuudesta”

Marquez on harmissaan niistä vihanpurkauksista ja ylilyönneistä, jotka ovat sinkoilleet Sepangin jälkeen suuntaan jos toiseenkin.

– Tuon kaiken vihan ymmärtääkseen on palattava kuitenkin asian juurille, Marquez viittaa Malesian GP:tä edeltäneeseen pressitilaisuuteen, jossa Rossi rökitti tätä rajulla verbaalisella hyökkäyksellä.

Rossi väitti Marquezin auttavan Yamaha-tallikaveriaan Jorge Lorenzoa maailmanmestariksi – ja väittää näin edelleen. Monen mielestä täysin oikeutetusti.

– Sain kuulla pressitilaisuudessa hölynpölyä ja lajillemme epämiellyttäviä asioita. Siitä se kaikki alkoi. Nyt haluan kuitenkin sen kaiken päättyvän. Olen kääntänyt sivua ja aloittanut jo keskittymisen kauteen 2016, kertoo Marquez.

”Tappioista oppii
voittoja enemmän”

Marquez lähti päättyneelle kaudelle kaksi peräkkäistä kuninkuusluokan mestaruutta plakkarissaan. Pikapuoliin kävi kuitenkin selväksi, että Yamaha-duo murskaa unelman triplasta.

Virheisiin sortunut Marquez saavutti kauden seitsemässä ensimmäisessä kisassa vain kaksi podiumsijoitusta. Hän voitti Austinissa ja ajoi Jerezissä toiseksi.

– Tunsin, että pyörä ei ollut sellainen kuin halusin ja minun olisi pitänyt olla kärsivällisempi kisoissa. Piste-ero kasvoi aivan liian suureksi. Assenista eteenpäin kaikki meni jo paremmin ja olisin kenties pystynyt taistelemaan mestaruudesta, jos en olisi ollut siinä vaiheessa jo 75 pisteen takamatkalla.

– Opin kuitenkin tuosta kaudesta paljon. Oppia tulee sittenkin enemmän tappioista kuin voitoista, muotoilee Marquez.
 

Uusin numero