Marquez sai Iannonen kantaansa

Jo viidettä peräkkäistä voittoa ja paalupaikkaa Hondalla jahtaava Marquez hallitsi tavoilleen uskollisesti perjantain molempia harjoitusjaksoja.

Tuimimmat kierrosajat taottiin iltapäivällä, jolloin Marquez alitti rataennätyksen reilulla kymmenyksellä lukemin 1.33,452.

Pramac-tiimin Ducatia käskyttävä Iannone käytti surutta Open-luokan sääntöjen mukaisille pyörille sallitun edun ja paineli niin sanotulla ekstrapehmeällä takarenkaalla vain seitsemän tuhannesosan päähän Marquezista.

– Tuntuma oli hyvä heti alusta lähtien. Käynnistimme päivän perussäädöillä Jerezin jäljiltä ja jatkoimme siitä. Olin tasaisen nopea koko ajan, enkä ainoastaan yhdellä kierroksella, myhäili Marquez.

Iannone oli miltei mykistynyt sijoituksestaan.

– Mitä tähän nyt voisi sanoa… Olen erittäin iloinen siitä, miten veimme tämän päivän päätökseen. Vain seitsemän tuhannesosaa Marquezista, joka on dominoinut tätä sarjaa kauden alusta lähtien! Kyllä, ajoin parhaan aikani pehmeällä rengasseoksella, mutta olin erittäin nopea myös kovemmalla renkaalla. Kisavauhti on kohdallaan, huikkasi Iannone.

Hienoiset yllätykset jatkuivat myös Iannonen takana, kun Alvaro Bautista puristi Gresini-tiimin Hondalla kolmanneksi ja Bradley Smith Tech 3-tiimin Yamahalla neljänneksi ennen Marquezin tallikaveria ja Ranskan GP:n voittoa puolustavaa Dani Pedrosaa.

Bautista jäi pohjista 0,216 ja Smith 0,468 sekuntia. Pedrosa tuli 22 tuhannesosaa Smithin takana.

Yamahan tehdastiimin kuljettajat joutuivat tyytymään sijoihin 7 ja 10. Jorge Lorenzo ylsi kaksikosta korkeammalle 0,602 sekuntia Marquezista. Rossin eroksi kärkeen kirjattiin jo 1,046 sekuntia.

– Olen tyytyväinen ajamiseeni ja vauhtiini, joka pysyi tasaisena koko ajan. Sijoitus ei kerro täyttä totuutta, sillä olin ainoa, joka ajoi koko toisen session samoilla renkailla. Uskon, että olisin pystynyt parantamaan uudella renkaalla lopussa kierrosaikaani puolella sekunnilla, totesi Lorenzo.

Kärkikymmenikköön tiensä raivasivat edelleen Hondan LCR-tiimin Stefan Bradl, Ducatin tehdastiimin Andrea Dovizioso ja Forward-tiimin Yamahalla kilpaileva Aleix Espargaro.

Perjantain kierrosajoilla saatetaan mennä hyvinkin suoraan nopeimpaan aika-ajoryhmään, sillä keli on todennäköisesti tuntuvastikin viileämpi lauantaiaamun kolmannessa harjoituksessa.

Le Mans, Ranska, Espanja.
MotoGP-luokan 5/18 MM-osakilpailu. Perjantain kahden harjoituksen yhdistetty tuloslista:

  1. Marc Marquez Espanja, Repsol Honda Team 1.33,452    
  2. Andrea Iannone Italia, Pramac Racing Ducati + 0,007
  3. Alvaro Bautista Espanja, GO&FUN Honda Gresini + 0,216
  4. Bradley Smith Iso-Britannia, Monster Yamaha Tech 3 + 0,468
  5. Dani Pedrosa Espanja, Repsol Honda Team + 0,490
  6. Stefan Bradl Saksa, LCR Honda + 0,588
  7. Jorge Lorenzo Espanja, Movistar Yamaha MotoGP + 0,602
  8. Andrea Dovizioso Italia, Ducati Team + 0,665
  9. Aleix Espargaro Espanja, NGM Forward Racing Yamaha + 0,682
10. Valentino Rossi Italia, Movistar Yamaha MotoGP + 1,046
11. Pol Espargaro Espanja, Monster Yamaha Tech 3 + 1,054
12. Yonny Hernandez Kolumbia, Energy T.I. Pramac Racing Ducati + 1,425
13. Cal Crutchlow Iso-Britannia, Ducati Team + 1,455
14. Nicky Hayden USA, Drive M7 Aspar Honda + 1,509
15. Colin Edwards USA, NGM Forward Racing Yamaha + 1,637
 

Samanlaisia ​​uutisia

Viimeisin numero