Marquez pitää Rossin paluuta huipulle uskomattomana temppuna

Marquez säväytti päättyneellä kaudella voittamalla kymmenen ensimmäistä MM-osakilpailua putkeen. Nykymestari pitää kuitenkin MM-hopeamitalisti Rossin räväkkää paluuta huipulle vähintäänkin yhtä kovana saavutuksena.

– Se on uskomatonta, mutta Valentino on uskomaton kuljettaja!

Kuninkuusluokassa seitsemän mestaruutta saavuttanut Rossi tarpoi kaksi kautta syvällä suossa Ducatilla.

– Rossi palasi viime vuonna Yamahalle, eikä se kausi ollut vielä kovinkaan hyvä. Tänä vuonna Valentino näytti kuitenkin sen, kuinka kova kuljettaja hän tosiasiassa on. Kunnioitan häntä paljon ja tulen tekemään sen aina, Marquez alleviivaa.

– Kun ajat kolme tai neljä vaisumpaa kautta, niin paluu huipulle on taatusti vaikeaa. Valentino osoitti sen olevan kuitenkin mahdollista.

Marquezin muistoihin on painunut päättyneeltä kaudelta monta mieleenpainuvaa taistelua ”Tohtorin” kanssa.

Yksi niistä ajoittui lokakuun kisarumban pyörteisiin ja Sepangin radalle Malesiaan, jossa Marquez ei todellakaan tuntenut olevansa 14 vuotta ikitaistelijaa nuorempi.

– Hän hiillosti ja haastoi minua Malesian 35 asteen helteessä voitosta siihen asti, kun kisasta oli jäljellä enää kolme kierrosta.

Tallikaveri Jorge Lorenzo on hänkin haltioissaan ja samalla myös hieman harmissaan Rossin väkevästä come back’ista.

– Valentinosta on tullut vain parempi ja nyt tuntuu siltä, että minun on hyvin vaikeaa voittaa häntä. Hän on ehkä jo vähän liiankin vahva.
 

Uusin numero