Marquez peittosi niskaansa poteneen Pedrosan Teksasissa

Vauhtiaan koko ajan nostanut kuninkuusluokan nopea tulokas päätti kolmen päivän urakkansa 5,5 kilometrin mittaisella Circuit of the Americas (COTA)-radalla torstaina lukemiin 2.03,281.

Marquez kukisti tiimikaverinsa Dani Pedrosan 0,617 sekunnilla. Hondan LCR-tiimin Stefan Bradl jäi kärjestä 0,944 sekuntia. Yamahan tehdastiimi ja sen kuljettajat Jorge Lorenzo sekä Valentino Rossi poistuivat Austinista jo kahden testipäivän jälkeen.

Marquez kiersi kauden toista GP:tä 21. huhtikuuta isännöivän Austinin radan testien päätöspäivänä 57 kertaa. Niskakivusta kärsineelle Pedrosalle riitti torstaina 25 kierrosta.

– Päätöspäivä oli hyvä osaltani. Minulla oli alusta lähtien sama, hyvä fiilis kuin keskiviikkonakin. Pääsimme aloittamaan heti työt säätöjen kanssa ja saimmekin aikaan suuria parannuksia, kertoi Marquez.

– Nämä ovat olleet minulle erittäin tärkeitä testipäiviä. Rata on aika fyysinen varsinkin ensimmäisen sektorin osalta, mutta nyt tunnen sen ja meillä on hyvä pohja palata tänne huhtikuussa, jatkoi Marquez.

Sepangin radalla Malesiassa aiemmin ajettujen virallisten testien parhaasta vauhdista vastanneella Pedrosalla ilmeni torstaiaamuna niskakipuja parin kierroksen jäljiltä.

– En tiedä mikä tämän aiheutti, mutta se vaikutti ajamaiseen ja päätin jättää kierrokset tänään vähemmälle. Kokonaisuutta katsottaessa kaikki meni mukavasti täällä Teksasissa. Oli hyvä, että tulimme tänne. Saimme alle hyvän määrän kierroksia vaativalla ja vaikealla radalla.

MotoGP-luokan viimeinen yhteistestijakso ajetaan 23.-25. maaliskuuta Jerezin radalla Espanjassa. Yamaha esittäytyy virallisesti Jerezissä testejä edeltävänä päivänä.

Moto2- ja Moto3-luokkien kuljettajat vetävät MM-viimeistelynsä samalla radalla ensi maanantaista torstaihin.

Kausi käynnistyy 7. huhtikuuta Qatarissa.

Austin, USA:
MotoGP-luokan yksityistestien 3. ajopäivä:

1. Marc Marquez Espanja, Repsol Honda 2.03,281   
2. Dani Pedrosa Espanja, Repsol Honda + 0,617
3. Stefan Bradl Saksa, LCR Honda + 0,944
 

Uusin numero