Marquez nauraa “salaisille testeille”

Marquez kiertää Hondallaan tänään klo 20.25 Suomen aikaa ensimmäisen kierroksensa 3610 metrin mittaisella kalifornialaisbaanalla, joka on paikoittain melkoista vuoristorataa.

– En tiedä, mistä nämä huhut salaisista testeistä katupyörällä täällä Lagunassa ovat syntyneet. Ne eivät pidä paikkansa. Kenties jollakulla on näyttää kuvia, naurahtaa Marquez.

Hondan ja Yamahan satelliittitiimeissä kilpailevat Stefan Bradl sekä Bradley Smith ovat tutustuneet huimasta korkkiruuvimutkastaan tunnettua rataa katupyörillä. Sama oli Marquezin suunnitelmissa.

– Teimme kaikkemme sen eteen, että olisin päässyt ajamaan Lagunassa katupyörällä, mutta se osoittautui lopulta mahdottomaksi, toteaa 20-vuotias Marquez.

Marquezilla riittää Kaliforniassa opeteltavaa, mutta hän on tunnetusti myös nopea oppimaan.

– Jos hän haluaa hidastaa ja odottaa minua, niin tarjoan kyllä näytekierroksin, virnistää kotiyleisönsä edessä kilpaileva Ducatin Nicky Hayden.

Hayden vahvisti samalla myös lopullisesti sen, että hänen viiden vuoden mittainen Ducati-pestinsä päättyy tähän kauteen.

– En usko, että Marc tarvitsee mitään neuvoja. Olen varma, että ensimmäisestä harjoituksesta tulee hänelle rankka. Mutta jos Marc on sen nopein, niin silloin tiedämme, että hän on käynyt täällä kaksi viikkoa sitten!, heittää puolestaan Yamahan satelliittitiimin Cal Crutchlow.

Crutchlowia pidetään Haydenin todennäköisimpänä seuraajana Ducatilla.

Tosin viimeisimpien varikkohuhujen mukaan Crutchlow saattaisi päätyä ensi kaudella Lucio Cecchinellon johtamaan Hondan LCR-tiimin, josta Stefan Bradl puolestaan lähtisi mahdollisesti Ducatille.

Yamahan Tech 3-tiimissä Smith saa rinnalleen Moto2-luokassa vielä tämän kauden kilpailevan Pol Espargaron.

Uusin numero