Marquez mässäilee voitoilla USA:ssa – jo yhdeksäs putkeen

Kauden kymmenennen MM-osakilpailun voitto oli kahden kauppa. Jorge Lorenzo paineli Yamahalla pitkään kärjessä, mutta Marquez ei antanut Hondallaan parista lipsahduksesta huolimatta piiruakaan periksi.

Marquezin isku ajoittui parin sadepisaran jäljiltä kolme kierrosta ennen ruutulippua. Marquez ohitti tyylipuhtaasti Lorenzon, joka ei toipunut tuosta enää missään vaiheessa.

Vesi kielellä odotettu viimeisen kierroksen trilleri jäi näkemättä, kun kauden kolmannen voittonsa kuitannut Marquez kontrolloi tilannetta 0,688 sekunnin erolla Lorenzoon.

– Lorenzon vauhti vähän yllätti minut. En osannut odottaa häneltä aika-ajon jälkeen aivan tätä. Huomasin sen heti alussa ja päätin odottaa tilaisuuttani. Puskin sitten viimeisellä kierroksella yhä hiukan lisää, myhäili Marquez.

Lorenzo ei ollut tällä kertaa lainkaan pettynyt kakkossijaan, päinvastoin. Se nosti leveän hymyn miehen kasvoille.

– Vauhtini oli erittäin kovalla tasolla ja yritin karata Marcilta, mutta en kyennyt siihen. Marcin ohitettua minut takarenkaan oikea puoli alkoi olla siksi huonossa kunnossa, etten pystynyt enää vastamaan hänen vauhtiinsa.

Yamahan Valentino Rossi ja Hondan Dani Pedrosa muodostivat Indyn 4,2 kilometrin mittaisella radalla toisen taisteluparin kärkiduon takana.

Voittajasta 5,966 sekuntia jäänyt Rossi kuittasi sen kahden kymmenyksen erolla.

– Erittäin vaikea ja vaativa kisa, mutta samalla myös mahtava taistelu Danin kanssa, alleviivasi 8. ruudusta liikkeelle lähtenyt Rossi.

Rossi johtaa sarjaa yhdeksän pisteen erolla Lorenzoon. Marquez nousi kolmanneksi, mutta Rossilla on häneen yhä 56 pisteen etu.

Kausi jatkuu vajaan viikon kuluttua Brnon radalla Tshekissä.
 

Uusin numero