Marquez löi Lorenzon kahdella tuhannesosalla Valencian testeissä

Marquezin kovin kierrosaika 1.30,973 syntyi, kun keskiviikon sessiosta oli jäljellä enää 12 minuuttia. Yhteensä 68 kierrosta urakoinut Marquez alitti sillä reilulla viidellä kymmenyksellä viime sunnuntaina Valencian GP:ssä viimeistelemänsä rataennätyksen.

Marquez oli 4005 metrin mittaisella radalla loppujen lopulta silti vain kaksi tuhannesosaa Yamahan Jorge Lorenzoa kiireisempi. Lorenzon paras aika syntyi välittömästi ensimmäisenä testipäivänä maanantaina.

– Hyvä päivä, sillä pystyimme keräämään paljon dataa. Ajoin tänään molemmilla pyörillä, eli tämän kauden ja vuoden 2015 Hondalla. Uudessa prototyypissä on enemmän potentiaalia, mutta kuten tässä vaiheessa normaalia, fiilis oli parempi tämän kauden pyörällä, jolla ajoin parhaan ajan, kertoi Marquez.

– HRC:n insinööreillä on nyt olemassa hyvät lähtökohdat parantaakseen pyörää talvikauden aikana helmikuun alussa Malesiassa ajettavia ensi vuoden avaustestejä silmälläpitäen, jatkoi vapaalle vaihtava Marquez.

Yhdistetyllä tuloslistalla kolmanneksi ylsi Yamahan Tech 3-satelliittitiimin Pol Espargaro maanantaina lataamallaan ajalla 1.31,118. Vääntö oli tiukkaa myös Marquezin ja Lorenzon takana, sillä Dani Pedrosa takoi Hondalla keskiviikkona lukemat 1.31,119.

Sade vesitti pitkälti tiistain testipäivän, mutta jälleen keskiviikkona päästiin kiertämään kuivaa Ricardo Tormo-rataa.

Marquez kukisti päätöspäivänä toiseksi sijoittuneen tallikaverinsa Pedrosan 0,146 sekunnilla. Lorenzo oli keskiviikkona kolmas 0,191 sekuntia kärjestä.

– Olen yleisesti ottaen aikalailla tyytyväinen. Uudet osat eivät ole tuoneet suurta parannusta, mutta ne merkitsevät kuitenkin taas askelta eteenpäin. Kausi on ollut pitkä, mutta se ei ole vieläkään ohi osaltani. Matkusta muutaman päivän päästä promokiertueelle Indonesiaan. Sen jälkeen sitten rentoudutaan ystävien kanssa Balilla, suunnitteli Lorenzo.

Uusin numero