Marquez koki järkytyksen Mugellossa: mestari putosi aika-ajo 1:hteen

Tämä merkitsee sitä, että Marquez joutuu hakemaan paluuta nopeampaan ryhmään aika-ajo 1:n kautta. Harjoitusten kymmenen kiireisintä lunastaa suoran paikan aika-ajo 2:hteen.

Marquez on myöntänyt kieli keskellä suuta, että Honda ei pelitä tällä hetkellä siten, kuten hän toivoisi. Moottorin luonne on nykyisellään liian agrresiivinen jopa Marquezille.

Parannusta pyritään hakemaan lähinnä elektroniikan kautta, sillä säännöt eivät salli tehdastiimeille moottorin kehitystyötä kauden aikana.

Huh, huh Lorenzoa!

Jos liikkui Marquez varjojen mailla kolmannessa treenissä, niin kaksi edellistä osakilpailua voittanut Yamahan Jorge Lorenzo osoitti räväkästi, miksi juuri hän on tällä hetkellä kuninkuusluokan ehdottomasti kuumin kuljettaja.

Lorenzo latasi Toscanan auringon alla huiman kierrosajan 1.46,617. Sillä alitettiin komeasti 5,2 kilometrin mittaisen radan ennätys. Marquezin eroksi Lorenzoon kirjattiin 0,949 sekuntia.

Ainoana 1.47 kierrosajan puhkoneen Lorenzon takana toiseksi ajoi Ducatin Andrea Iannone, joka jäi pohjista 0,391 sekuntia.

Lorenzon tallikaveri ja sarjaa johtava Valentino Rossi oli yhdeksäs 0,926 sekuntia kärjestä.

Ei siis ihan putkeen ”Tohtoriltakaan”.

Niklas Ajo jatkoi
vahvasti: kahdeksas

Niklas Ajo jatkoi puolestaan vahvoja esityksiä Moto3-luokassa.

Ajo ajoi KTM-pyörällään lauantain harjoituksessa viikonvaihteen tähän mennessä parhaan kierrosaikansa 1.58,265.

Se riitti aika-ajoa edeltävässä sessiossa lupaavasti kahdeksanteen sijaan. Kärkeen karautti Hondan Fabio Quartararo, joka osoitti jälleen kerran, kuinka nopeasti hän pystyy omaksumaan uudet radat.

Quartararo viimeisteli ratennätyksen alittaneet lukemat 1.57,407, joista Ajo jäi 0,858 sekuntia.

Suomalaistalli Ajo Motorsportin KTM-kuski Miguel Oliveira oli toinen 0,185 sekuntia Quartararosta.

Mika Kallio 18:s

Mika Kallio joutui tyytymään Moto2-luokan perjantain harjoituksissa 24. sijaan ajalla 1.54,407.

Kalex-pyörää saatiin lauantain harjoitukseen paremmaksi ja Kallio päätyi lukemiin 1.53,400. Sijoitukseen se ei tosin vielä suuremmin vaikuttanut: 18:s

Kärkipaikan nappasi haltuunsa perjantain tapaan hallitseva mestari Tito Rabat, joka pysäytti kellot aikaan 1.51,820.

Kallio jäi Rabatista 1,580, eli melko tarkalleen puoli sekuntia perjantaita vähemmän.

Rabatin takana seuraaville sijoille kiirehtivät Alex Lowes ja sarjaa johtava Ajo Motorsportin Johann Zarco. Lowes jäi Rabatista 0,194 ja Zarco 0,214 sekuntia.

Moto3-luokka käynnistää kauden kuudennen MM-osakilpailun aika-ajot lauantaina klo 13.35.