Marquez kaatui kohtalokkaaasti crossipyörällä – sormi leikattiin ja Espanjan GP on nyt vaakalaudalla

Marquez kaatui lauantaina motocrosspyörällä harjoitellessaan ja Honda-kuljettajan vasen pikkusormi murtui kohtalokkaassa rytäkässä.

Marquezin sormi leikattiin ja siihen asennettiin titaanilevy myöhemmin lauantaina Quiron Dexeus-sairaalassa Barcelonassa tohtori Xavier Mirin toimesta.

Repsol Honda-tiimin tiedotteen mukaan Marquezin mahdollisuutta kilpailla kotiyleisönsä edessä Jerezissä ei ole poissuljettu.

Tohtori Mirin mukaan leikkaus oli onnistunut.

– Se antaa meille mahdollisuuden aloittaa sormen kuntouttaminen 24 tunnin sisällä ja hänelle mahdollisuuden kilpailla Jerezissä, toteaa Mir.

Marquez on kolmen osakilpailun jälkeen sarjassa viidentenä 30 pistettä Yamahan Valentino Rossin takana.

Marquezin Honda-tiimikaveri Dani Pedrosa painui käsileikkaukseen heti kauden avanneen Qatarin GP:n jälkeen. Toipuminen on sujunut suunnitellusti, mutta hänen mahdollista paluutaan radoille Espanjan GP:n merkeissä Jerezissä ei ole ainakaan vielä vahvistettu.

Hondan japanilainen testikuljettaja Hiroshi Aoyama on tuurannut Pedrosaa kahdessa viimeisimmässä osakilpailussa Yhdysvalloissa ja Argentiinassa.

MotoGP-luokan tuplamestari ja kauden 2012 jälkeen sarjasta lähtenyt australialainen Casey Stoner olisi halunnut korvata Pedrosan Austinin kisassa Teksasissa, mutta Honda ei siihen suostunut.

Uusin numero