Marquez hurjalla päällä: haamuraja 1.59 napsahti rikki Sepangissa

Marquez tykitti taululle huimat lukemat 1.58,867. Sitä kovempaa ei kukaan ole kiertänyt Sepangin 5543 metrin mittaista rataa.

Marquez viimeisteli viime vuonna Sepangin radan paalupaikkaennätykseksi 1.59,761, joka alittui nyt siis peräti 0,894 sekunnilla.

Testipäivää on jäljellä neljä tuntia, mutta kierrosajat tuskin tästä enää kohenevat, koska radan lämpötila nousee koko ajan.

Hondalla menee Sepangissa muutenkin lujaa, sillä Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa lähti lounastauolle toiseksi paras kierrosaika plakkarissaan. Hän oli jäänyt siinä vaiheessa Marquezista vain 0,139 sekuntia.

Kahden minuutin kierrosajan olivat myös pystyneet alittamaan Ducatin tehdastallin Andrea Iannone ja Andrea Dovizioso, Yamahan tehdastallin Valentino Rossi ja Jorge Lorenzo, sekä Yamahan satelliittitiimin Pol Espargaro.

Iannone ajoi kolmantena 0,521 sekuntia Marquezista. Rossi hiillosti Iannonea 13 tuhannesosan päässä. Torstaina kärkivauhtia karauttanut Lorenzo oli puolestaan jäänyt Rossista 0,223 sekuntia.

Vuoden ensimmäinen testijakso jatkuu edelleen lauantaina Sepangissa.

Silloin tosin luonne ja pitkälti myös kuljettajat vaihtuvat, kun testattavaksi kaivetaan esiin vuorostaan Michelinin renkaat. Michelin korvaa Bridgestonen kaudella 2016 kuninkuusluokan rengastoimittajana.

Sepangin testien tulosseuranta:
http://www.motogp.com/en/TestResults/MotoGP+Sepang+2015

Uusin numero