Marquez haluaa päättää painajaisen Motegissa

Voittoja toisensa jälkeen takonut Marquez ajoi unelmakauden vuonna 2014. Tämä kausi tapailee virhesuman myötä puolestaan sellaista painajaista, jonka jo viiteen nollakisaan päätynyt Marquez haluaa pyyhkiä pikaisesti mielestään.

Erityisesti viime viikot ovat olleet täynnä tuskallisia takaiskuja.

Ensin Marquez kaatui railakkaasti kakkossijalta kotiyleisönsä edessä Aragonissa ja muutamia päiviä myöhemmin käytiin nutullaan vuorostaan maastopyörällä. Vasemmasta kämmenestä murtui luu, joka operoitiin viime keskiviikkona.

– Olen levännyt siitä asti. Toipuminen on sujunut hyvin ja toivon, että olen Motegissa niin hyvässä kunnossa kuin mahdollista, Marquez muotoilee haastavat lähtökohtansa kauden neljänneksi viimeiseen osakilpailuun.

Marquez on poiminut ison tukun podiumsijoituksia Motegista, mutta 4,8 kilometrin mittainen rata on yksi niistä harvoista paikoista, jossa hän ei ole vielä yltänyt voittoon kuninkuusluokassa.

Sen Marquezilta aikovat tälläkin kertaa riistää maailmanmestaruudesta kapinoivat Yamahan Valentino Rossi ja Jorge Lorenzo, jotka eivät tosin hekään saapuneet Japaniin täysin ilman kolhuja.

Aina positiivinen Marquez haluaa järjestää kaikesta huolimatta kunnon kekkerit Honda-faneille ja tehdä siinä samalla kiusaa Yamaha-kaksikolle niin sanotulla ”stop and go”-radalla.

– Olosuhteet saattavat muuttua GP-viikonvaihteen aikana melkoisestikin Motegissa. Meidän on tehtävä lujasti töitä heti ensimmäisistä harjoituksista lähtien saadaksemme pyörän parhaaseen mahdollisiin säätöihin rajuihin kiihdytyksiiin ja koviin jarrutuksiin, Marquez pudottelee pakolliset.

Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa sen sijaan valmistautuu Motegiin kenties kovemmassa iskussa – varsinkin henkisesti – kuin vielä kertaakaan tällä kaudella.

Rossin päänahka taistelussa Aragonin GP:n kakkossijasta vetää Pedrosan suupielet edelleen korviin.

– Olen erittäin motivoitunut voitettuani taistelun Valentinoa vastaan Aragonissa. Lisäksi tämä on kotikisamme ja tietysti äärettömän iso juttu Hondalle, Pedrosa painottaa.

Uusin numero