Marquez: “En ole MM-avauksessa 100-prosenttisessa kunnossa”

Marquez, 21, teloi oikean pohjeluunsa reilut kaksi viikkoa sitten harjoitellessaan motocrosspyörällä. Hän missasi vamman vuoksi Malesian toisen testijakson Sepangissa, sekä myös Bridgestonen rengastestit Phillip Islandin radalla Australiassa.

– Tohtori Mir (Xavier) on todennut, että vointini kohenee koko ajan. Tällaisesta vammasta toipuminen vie kuitenkin aikansa. Pystyn jo harjoittelemaan enemmän, joten katsotaan nyt, mikä on kuntoni Qatarissa. On silti selviö, että en ole siellä vielä 100-prosenttisessa kunnossa. Teen kuitenkin kaikkeni ollakseni mahdollisimman hyvin valmistautunut MM-avaukseen, kertoo Marquez.

Kärsivällisyyttä ja vielä
kerran kärsivällisyyttä!

Marquez korostaa kärsivällisyyttä. Qatarissa ei ole varaa hötkyillä.

– Tilanne on nyt mikä on. Minun pitää pysyä todellakin kärsivällisenä varsinkin ensimmäisessä vapaassa harjoituksessa, sillä silloin tulee kuluneeksi noin puolitoista kuukautta siitä, kun olen ollut viimeksi pyörän selässä.

Keinovaloissa ajettava Qatarin GP jakaantuu tutuksi tulleen tavan mukaan neljälle päivälle, joten ensimmäiset vapaat harjoitukset ovat ohjelmassa jo torstaina.

– Sepangin ensimmäiset ja minulle talvikauden ainoaksi jääneet testit kulkivat osaltani hyvin, mutta tekemätöntä työtähän on tietenkin vielä paljon edessä. Meidän on paiskittava töitä hiukan lujempaa kauden ensimmäisissä kisoissa.  Qatarissa prioriteetti on kuitenkin ottaa asiat rauhallisesti, tähdentää Marquez.

”Rossi on löytänyt vauhdin”

Viime vuonna tittelin myötä sensaatiomaisesti miltei kaikki mahdolliset ennätykset rikkoneella Marquezilla on loukkaantumisesta huolimatta hyvät lähtökohdat uransa toiseen MotoGP-luokan kauteen.

– Vuoden 2014 pyörämme on pitkälti samanlainen kuin viime kaudella. Pyörään on tietenkin tehty muutoksia muun muassa rungon osalta, mutta se käyttäytyy samalla tavalla kuin aiempikin.

Marquez lähtee 18 osakilpailun kauteen suosikkina, mutta mestaruuden uusiminen on kaikkea muuta kuin helppo tehtävä tallikaveri Dani Pedrosan, sekä Yamahan duon Jorge Lorenzo-Valentino Rossi hiillostuksessa.

– MM-sarjasta tulee kova. Ja se on nyt vielä enemmän sitä, koska olen joutunut seuraamaan talvitestien tapahtumia kotoa käsin. Moni kuljettaja on ajanut hyviä aikoja ja on tietenkin mielenkiintoista nähdä myös se, miten kilpailukykyisiä Open-luokan pyörät ovat. Niillä pyörillä ajavia kuljettajia voi yltää edellemme varsinkin aika-ajossa, koska heillä on käytössään pehmeämpi takarengas, Marquez viittaa Aleix Espargaron ja kenties muutaman muunkin suuntaan.

Pitkässä juoksussa kovimmat haastajat ovat kuitenkin samat kuin viime kaudellakin.

– Päävastustajani ovat Lorenzo ja Pedrosa, mutta toisaalta Rossi on ajanut mahtavan testikauden. Rossilla on se vauhti, joka häneltä viime kaudella puuttui. Katsotaan myös, millaiseen rooliin Ducatit nousevat. Ja sitten ovat tietysti muiden muassa esimerkiksi Espargaron veljekset (Aleix ja Pol). Olen varma, että tästä tulee upea kausi myös faneille, tuumii Marquez.

”Numero 93 tuo onnea”

Marquez myöntää, että menestys tuo tullessaan myös paineita. Turha sitä on kiistää.

– Paineet ovat olemassa: olen mestari ja puolustan mestaruutta. Minun on oltava varovainen, sillä heti kauden ensimmäisestä sessiosta lähtien maailma suuntaa katseensa minuun. Tässä tilanteessa tärkeintä on saada pisteitä Qatarista ja jatkaa sen jälkeen Austinissa normaalin GP-viikonvaihteen merkeissä.

Marquez on saavuttanut maailmanmestaruudet 125-kuutioisissa, sekä Moto2- ja MotoGP-luokissa.

– Tämä on kuitenkin uusi kokemus, haaste ja tilanne minulle, sillä olen aiemmin vaihtanut luokkaa hallitsevana mestarina.

Mestaruutta merkkaavaa numero 1:htä ei kuitenkaan Marquezin Hondassa tulla näkemään. Tuttu tavaramerkki numeron 93 muodossa pitää visusti pintansa.

– Numero 93 on tuonut minulle onnea, enkä halua vaihtaa sitä. Tiedän olevani hallitseva mestari ilman ykköstäkin pyörässäni, virnistää Marquez.

 

Uusin numero