Markka Racing –tiimi tavoittelee sijoitusta kärkikolmikkoon IRRC-sarjassa

Tallipäällikkö Ilkka Pönniällä on ollut kiireiset viikot organisoidessaan ryhmänsä valmiuksia IRRC-sarjan avausosakilpailuun Hengeloon 5.-6. toukokuuta. Viime kaudella tiimin Erno Kostamo oli Superbike-luokassa loppupisteissä neljäs ja Juha Kallion sijoitus samassa luokassa oli kymmenes.

”Nyt alkava toinen kilpakausi IRRC:ssä on entistä helpompi, sillä kisapaikkakunnat palveluineen ovat tuttuja. Tosin yksi uusi osakilpailu on kesäkuun puolivälissä Tsekin tasavallan Terlickossa, mutta se on useimmille tiimeille uusi rata”.

Tulevalla kaudella Erno Kostamo ajaa Superbike-luokassa ja Juha Kallion luokkana on Supersport.

”Superbike-luokassa Kostamolla uusi BMW vuosimallia 2017. Sen alusta on uusittu ja uskomme pyörän olevan entistä kilpailukykyisempi. Pyörää on jo päästy radalla kokeilemaan ja nyt lähipäivinä pääsemme ajamaan viimeistelytestit.
Kallio ajaa Supersport-luokassa tutulla Suzukilla, jolla hän kilpaili muun muassa Mansaaren TT:ssä vuonna 2014. Pyörä on saatu kilpailukykyiseksi. Ainoa puute on se, että meillä ei ole IRRC-radoista Supersport-luokan dataa”,  Pönniä toteaa.
Markka Racing –talliin on tullut viime kauteen muutoksia. Muun muassa päämekaanikko on vaihtunut.

” Kallion Juhalla on apuna hollantilainen mekaanikko, jolla on vahva kokemus eri katuradoista Maansaari mukaan lukien. Tavoitteemme on olla molemmissa luokissa kauden päätyttyä kolmen joukossa”, Ilkka Pönniä kertoo.

IRRC-sarjassa on kuusi osakilpailua, joissa kussakin on kaksi kisalähtöä. Lisäksi Markka Racingin kuljettajat ajavat harjoitusmielessä sarjan yhteydessä ajettavissa Open –luokan lähdöissä.

IRRC, kilpailukalenteri 2018:
5.-6. Toukokuu, Hengelo, Alankomaat
16.-17. Kesäkuu, Terlicko, Tsekin tasavalta
6.-8. Heinäkuu, Imatra
27.-29. Heinäkuu, Chimay, Belgia
18.-19. Elokuu, Horice, Tsekin tasavalta
22.-23. Syyskuu, Frohburg, Saksa
 

Uusin numero