Marco Simoncellin nimeä kantava säätiö perustettiin joulun alla

”SuperSic’in” muistoa vaalivan ja voittoa tavoittelemattoman säätiön perusajatuksia toivat julki Marco Simoncellin isä Paolo, äiti Rossella, sisar Martina ja tyttöystävä Kate.

– Olemme vasta käynnistäneet tämän projektin, mutta sen ympärillä on jo nyt paljon Marcolle tyypillistä energiaa. Tässä vaiheessa on vielä vaikea yksilöidä tarkemmin, miten säätiöön kerättäviä varoja jaetaan, mutta haluamme lieventää kärsimystä ja auttaa heikompiosaisia. Se on varma, että pyrin hoitamaan tämän asian kuten hyvän isän kuuluukin, kertoi Paolo Simoncelli.

Projektin seuraava merkittävä etappi siintää tammikuun 20. päivänä, eli Marco Simoncellin syntymäpäivänä.

– Järjestämme silloin Riminin 105-stadionilla tapahtuman nimeltä ”Happy Birthday Sic”. Se ilta on pelkkää huvia, kuten poikani olisi 25-vuotissyntymäpäivänään halunnut.

Paolo Simoncellin suunnitelmissa on edelleen muun muassa säätiön hallinnoiman taidegallerian perustaminen Corianoon.

Marco Simoncellin muistoa vaalitaan näkyvästi myös monella muulla tavalla. Esimerkiksi San Marinon GP:n estradi, Misanon rata on nimetty hänen mukaansa.

Simoncellin läheinen ystävä Valentino Rossi ehti kertoa jo keskiviikkona, että Sic ja numero 58 pysyy tavalla tai toisella koko ajan hänen matkassaan myös kaudella 2012.

Marco Simoncellin säätiö:
www.marcosimoncellifondazione.it

Uusin numero