Marc VDS:stä GP-sarjan 65-vuotisen historian ensimmäinen belgialaismestari

Maverick Vinales juhli voittoa Australiassa, mutta Marc VDS:n Rabatin kolmas ja Kallion neljäs sija siivittivät belgialaistiimin värit jo tavoittamattomiin.

Rabat johtaa sarjaa muhkealla 41 pisteen erolla Kallioon, josta puolestaan kolmantena oleva Vinales on jäänyt 20 pistettä.

Ennusmerkit viittaavat siihen, että Rabat juhlii mestaruutta ensi sunnuntaina Sepangin radalla Malesiassa. Ainakaan ajamalla häneltä ei titteliä enää kauden kahdessa viimeisessä osakilpailussa riistetä.

Rabat ja Kallio ovat ajaneet Marc VDS-tiimille tämän kauden 16 osakilpailussa kymmenen voittoa, 20 podiumsijoitusta ja 12 paalupaikkaa. Saldo on todella vaikuttava.

– Nyt meidän täytyy enää vain odottaa sitä, kummasta kuljettajastamme kruunataan kauden 2014 maailmanmestari, muotoilee tiimipäällikkö Michael Bartholemy.

Bartholemy on belgialaisena äärettömän ylpeä johtamansa tiiminsä saavutuksesta.

– Belgialainen tiimi on nyt voittanut ensimmäisen kerran mestaruuden GP-sarjan pitkässä historiassa. Tiedän, että myös tiimin omistaja Marc van der Straten on erittäin ylpeä siitä. Tiimimme on belgialainen, mutta sen henkilökunta koostuu monista eri kansalaisuuksista. Kiitän heitä kaikkia jo tässä vaiheessa kovasta työstä ja sitoutumisesta menestyksen eteen, toteaa Bartholemy.

Rabat jatkaa ensi kaudella Marc VDS-tiimissä, jonne hän saa rinnalleen espanjalaisen maanmiehensä Alex Marquezin. Kallio siirtyy Italtrans-tiimin, jossa hänen kanssaan kilpailee italialainen Franco Morbidelli.

Moto2-luokan maailmanmestaruudesta on ajettu kaudesta 2010 lähtien. Vuosi 2015 on ensimmäinen, jolloin hallitseva mestari jatkaa uraansa Moto2-luokassa.

Uusin numero