Marc VDS:ltä kova tiedote koskien Ajon tiimin MM-kärki Milleriä

Moto3-luokan MM-sarjaa johtava australialainen Miller kertoi taannoin tiiminsä tiedotteessa, että hänelle ei ole sopimusta tästä kaudesta eteenpäin.

Marc van der Stratenin omistama Marc VDS Racing on kuitenkin asiasta toista mieltä. Sen mukaan Aki Ajon manageroimalla Millerillä, 19, on Marc VDS:n kanssa sopimus kausista 2014, 2015 ja 2016.

– Marc VDS Racing Team pitää mieluummin luottamuksellisina neuvotteluja ja sopimuksia kuljettajien kanssa, mutta olosuhteista johtuen tiimi joutuu selventämään kantaansa Millerin suhteen. Jack Miller totesi äskettäin Ajo Motorsportin virallisilla verkkosivuilla, että hänellä ole sopimusta tulevasta. Tämä lausunto on virheellinen. Jack Miller on allekirjoittanut sitovan kolmen vuoden sopimuksen Marc VDS Racing Teamin kanssa kausista 2014, 2015 ja 2016, todetaan belgialaistiimin tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan kyse on paperilla kuuden sivun mittaisesta sopimuksesta ja että Marc VDS Racing Team on neuvotellut Millerin puolesta turvatakseen tälle paikan Red Bull KTM Ajo-tiimiin kaudeksi 2014.

– Näiden neuvottelujen aikana Ajo Motorsportin omistaja Aki Ajolle kerrottiin Jack Millerin ja Marc VDS Racing Teamin sopimuksesta ja myös se, että sopimuksen ehtojen mukaisesti Miller kilpailee Marc VDS Racingissa kaudet 2015 ja 2016 Moto2-luokassa. Missään siellä ei ole lauseketta vaputumisesta sopimuksesta, jos Jack Miller saisi tarjoukseen MotoGP-luokkaan vuonna 2015, tiedote jatkuu.

Marc VDS Racing kommentoi tiedotteessaan tiimipäällikkö Michael Bartholemyn suulla.

– On valitettavaa, että olemme joutuneet tekemään tästä tilanteesta julkisen, mutta meille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa. Meillä on sopimus Jack Millerin kanssa ja olemme jo valmistautuneet häneen tuloonsa tiimiimme, koska meille sopimus on sopimus.

– Jos Jack on muuttanut mieltään, eikä halua ajaa meillä ensi vuonna, niin sitten hänen taustaryhmänsä täytyy tulla keskustelemaan kanssamme, eikä vain sivuuttaa meidän lukuisia pyyntöjämme tapaamiseen tilanteen selvittämiseksi. Emme ole kiinnostuneet pelaamaan pelejä; haluamme vain selvittää tilanteen nopeasti. Ennen kuin se on ratkaistu, emme voi edetä omissa suunnitelmissamme kaudelle 2015, koska meillä ei ole aikomusta mitätöidä sopimusta tarjoamalla Jack Millerin paikkaa Marc VDS Racing Teamissa toiselle kuljettajalle, jatkaa Bartholemy.

Marc VDS:n tiedote päättyy näihin sanoihin:

– Lopuksi, Marc VDS Racing Team haluaa toivottaa Jak Millerille parasta onnea kaudella 2014 Moto3-luokassa.

Seuraava MM-osakilpailu ajetaan viikon kuluttua Sachsenringin radalla Saksassa, jossa yhteensä 18 osakilpailua kattava MotoGP-sarja siirtyy kesätauolle.

* Marc VDS Racing-tiimin tiedote 4.7.2014:
http://motor-racing.tv/marcvds/bike/news/detail/marc-vds-confirm-binding-contract-with-jack-miller

* Red Bull KTM Ajo-tiimin tiedote 12.6.2014:
http://haajashare.com/ajo/ajo-motorsport/interview-with-jack-miller-i-am-100-focused-on-this-season-and-nothing-else/

Uusin numero