Marc Marquez voitti maailmanmestaruuden – ykkönen myös paljon synkemmässä tilastossa

Marquez oli kuitenkin ykkönen myös tilastossa, missä laskettiin kauden kaatumisia. Matkallaan mestariksi Marquez kaatui 23 kertaa. MotoGP:n pitämään tilastoon laskettiin mukaan vain sellaiset kisaviikonlopun kaatumiset, missä pyörä jäi maahan.

Viime vuonna Marquez oli myös ”tilastoykkönen”, silloin hän kaatui 27 kertaa. Aspar Ducatin Alvaro Bautista oli tämän kauden kakkonen 21 kaatumisella, kolmas Avintia Ducatin Xavier Simeon 18 kaatumisella.

Kaikkein vähiten kaatuivat Yamahan Maverick Vinales ja Pramac Ducatin Danilo Petrucci, jotka kirjasivat tileilleen vain neljä kuperkeikkaa.

Kun kaikki GP-luokat lasketaan yhteen, Marquez on listalla viidentenä. Ykkönen on Moto2:ssa ajava kuumakalle Stefano Manzi, joka meni nurin peräti 31 kertaa. Moto3-luokan ykkönen oli Marco Bezzecchi, joka kaatui 24 kertaa.

Kaikkiaan eri luokissa kaatumisia tapahtui 1077, mikä on alhaisin lukema sitten vuoden 2015. Tosin tällä kaudella Silverstonen kilpailu peruttiin. Moto2:ssa kaaduttiin 418 kertaa, Moto3:ssa 356 ja MotoGP:ssä 303 kertaa. Mielenkiintoinen tilastoknoppi on, että vuonna 2006 MotoGP:ssä tapahtui vain 98 kaatumista, vaikka kilpailuja oli vain yksi vähemmän kuin nyt.

Kuten olettaa sopi, eniten kaatumisia tällä kaudella nähtiin Valencian päätöskilpailun vetisissä oloissa, kaikkiaan 155. Vain Le Mansissa ja Barcelonassa nähtiin sen lisäksi yli 100 kaatumista (107 ja 105).
 

Uusin numero