Marc Marquez uudesta tallikaveristaan Jorge Lorenzosta: ”Miestä ei todellakaan tule uutta Sennaa ja Prostia”

Honda kokeili Valencian testeissä uutta nelisylinteristä moottoria, uutta katetta sekä päivitettyä elektroniikkapakettia.

”Keskityimme testeissä pääosin uusien juttujen testaamiseen, on aika paljon asioita, mistä meidän pitää vielä oppia paljon. Saimme erittäin paljon hyödyllistä dataa, jonka tulemme analysoimaan ennen Jerezin testejä”, Marquez sanoi.

Hänellä oli käytössään Valenciassa kaksikin erilaista uutta pyörää.

”Ne olivat melko erilaiset. Toinen oli hiukan kehittyneempi versio. Olin hyvin tyytyväinen uuteen nelisylinteriseen moottoriin, se teki oikeastaan kaikesta pyörässä paremman. Elektroniikan kanssa on kuitenkin vielä paljon tekemistä. Katteen kanssa kokeilimme kahtakin eri set upia. Se oli tärkeää, sillä kauden aikana sellainen on hankalaa, joskus mahdotontakin.”

Marquezia ja Jorge Lorenzoa on jo nyt ehditty verrata F1-sarjan legendaarisen toraisaan tallikaverikaksikkoon Ayrton Sennaan ja Alain Prostiin. Marquez ei näistä puheista provosoidu.

”Olen täysin varma, että meidän välillemme ei samanlaista jännitettä synny. Totta kai jokainen kuljettaja haluaa aina voittaa ja olla tiimistä se parempi. Me molemmat haluamme ottaa ja antaa 100 prosenttia. Silti me olemme radan ulkopuolella nimenomaan tallikaverit. Meille on jo nyt kehittynyt hyvin ammatillinen suhde. Jorge on paljon kokeneempi ja kypsempi kuin minä. Rata ja sen ulkopuolinen elämä ovat kaksi aivan eri asiaa, uskon, että meillä tulee olemaan parempi suhde kuin Jorgella ja Andrea Doviziosolla Ducatilla oli”, Marquez sanoi.
 

Uusin numero