Marc Marquez teki taas MotoGP-sarjan historiaa

Marquezin 50:s voitto irtosi huiman viimeisen kierroksen myötä sunnuntaina Phillip Islandin radalla ajetussa Australian osakilpailussa.

Hondalla kilpailevalla kuninkuusluokan tuplamestari Marquezilla oli sunnuntaina ikää tasan tarkkaan 22 vuotta ja 234 päivää.

Vuonna 2008 Portugalissa ensimmäisen MM-osakilpailunsa ajaneen Marquezin voitoista 10 on irronnut 125-kuutioisisista, 16 Moto2- ja 24 MotoGP-luokasta.

Voittoporosentti 130 kisasta on 38. MotoGP-luokassa se on vieläkin väkevämpi, eli 46 prosenttia. Marquezilla on plakkarissaan 52 MotoGP-luokan kisaa.

Giacomo Agostini pitää voittotilaston kärkisijaa hallussaan 122 ykkössijalla. Tällä kaudella kymmenettä maailmanmestaruutta haarukoivalla Valentino Rossilla on koossa 112 voittoa.

Marquez jakaa kaikkien aikojen tilaston kahdeksannen sijan yhdessä tallikaverinsa Dani Pedrosan kanssa.

Tämän kauden MM-sarjasta on ajamatta enää kaksi osakilpailua. Niistä ensimmäinen odottaa vuoroaan tulevana viikonvaihteena Sepangin radalla Malesiassa.

Mestaruus on kahden kuljettajan, eli Yamaha-tallikaverusten Rossin ja Jorge Lorenzon välinen kauppa. Rossilla on koossa 296 ja Lorenzolla 285 pistettä. Marquezin 222 pistettä oikeuttavat kolmanteen sijaan.

Yamaha takoo tällä kaudella triplan, eli henkilökohtaisen, merkki- ja tiimimestaruuden. Yamahan kautta aikojen 37:s merkkimestaruus varmistui Australian osakilpailussa.
 

Uusin numero