Marc Marquez suvereenisti paalulle sateisessa Australiassa

Yamahan Maverick Vinales oli toinen 0,3 sekuntia hitaampana, Yamaha Tech 3:n Johann Zarco kolmas yli puoli sekuntia Marquezista. Tihkusade haittasi hiukan aika-ajoa, sen loppupuolella kukaan ei enää pystynyt aikaansa parantamaan, joten parhaat ajat tulivat ensimmäisillä kovilla vedoilla.

Kärkikolmikon jälkeen tulivat Suzukit järjestyksessä Andrea IannoneAlex Rins. Kuudes oli paras Ducatin kuljettaja Pramacin Jack Miller. Yamahan Valentino Rossi oli seitsemäs.  Ducatin tehdaskuljettajista Andrea Dovizioso oli vasta yhdeksäs ja Jorge Lorenzoa tuuraava Alvaro Bautista 12:s.

KTM:n kuljettajista Pol Espargaro missasi niukasti Q2:n, hän lähtee kisaan ruudusta 11, Bradley Smith sijalta 16.

Marquezille paalupaikka oli Phillip Islandilla jo viides peräkkäinen.

”Oli kyllä hankalat olosuhteet, lopussa visiiriin tuli paljon vesipisaroita ja oli todella hankala tietää, kuinka limitillä voi ajaa. Tiesin ensimmäisellä kovalla vedolla, että nyt on painettava, kun rata on vielä kuiva ja se onnistui aika nappiin”, maailmanmestaruuden jo varmistanut Marquez sanoi.

Maverick Vinalesin kausi on ollut hankala, mutta nyt tuli onnistuminen.

”Todella tärkeää päästä eturiviin täällä. Olen todella iloinen tästä suorituksesta. Huomenna lähdetään taistelemaan voitosta. Rata oli lopussa etenkin nelossektorilla todella liukas”, Vinales sanoi.

Myöskään Johann Zarcon kausi ei ole ollut sellainen kuin mies itse varmasti odotti. Zarco myönsi, että aika-ajon aikana jopa pelko oli läsnä.

”Keli oli hankala, ei voinut tietää lainkaan, pysyykö pyörä pystyssä. Onneksi ensimmäinen yritys onnistui hyvin. Vettä alkoi tulla loppua kohti lisää koko ajan, se oli hiukan pelottavaakin. Huomenna on kaikki mahdollisuudet palkintopallille, joten sitä lähden tavoittelemaan.”
 

Uusin numero