Marc Marquez paalulle – Valentino Rossikin eturiviin

Q1:stä jatkoon menivät Ducatin Angel Nieto -tiimin Alvaro Bautista ja Aprilian Aleix Espargaro. KTM-kuljettajat Pol Espargaro ja Bradley Smith jäivät sijoille 16 ja 17.

Marc Marquez ajoi itsenä jälleen paalulle Hondallaan. Yamahat olivat varsin vaisussa vauhdissa, kunnes aivan aika-ajon lopulla konkari Valentino Rossi taikoi ajan, joka riitti siinä vaiheessa kakkoseksi. Yamaha Tech 3:n Johann Zarco nyppäisi kuitenkin viime sekunneilla kakkospaikan, mutta Rossi lähtee myös eturivistä.

Suzukin Andrea Iannone oli neljäs. Ducatin Andrea Dovizioso viides ja Pramac Ducatin Jack Miller kuudes.  Toinen Yamaha-kuski Maverick Vinales oli vasta 11:s, vaikka voitti viikko sitten Australian osakilpailun suvereenisti.

Marquez oli jopa ylivoimainen, vaikka kaatui kertaalleen; ero Zarcoon oli 0,548 sekuntia ja Rossiin liki sekunti.

”Pystyin alusta asti puristamaan ihan hyvin ja paras aika tuli jo kolmoskierroksella. Sen jälkeen kaaduin ja vaihdoin toiseen pyörään, sain silläkin ajettua hyviä kierroksia. Olen tyytyväinen, toivotaan, että huomenna olisi kilpailussa kuiva keli”, Marquez sanoi.

Johann Zarco vaihtoi lopussa erilaisen takarenkaan pyöräänsä.

”Huomasin heti, että pehmeä rengas ei toimi lainkaan. Ajoin renkaan vaihdon jälkeen heti hyvän kierroksen ja tiesin, että pystyn viimeisellä kierroksella parantamaan mediumeilla. Kierros onnistuikin oikein hyvin ja pääsen kilpailuun hyvistä asemista”, ranskalainen totesi.

Rossin vauhti oli varsin vaisua, kunnes aivan lopussa tärähti. Rossi ajoi muista poiketen parhaan kierroksensa pehmeällä takarenkaalla.

”Tiesin, että rata kuivuisi aika nopeasti. Olen todella tyytyväinen, koska luulin jo joutuvani kisaan yhdeksännestä ruudusta. Toivotaan kuivaa kisaa huomiselle, mutta jos sataa, sekään ei haittaa, koska nyt tuntui oikein hyvältä ajaa märälläkin radalla”, Rossi kertoi.