Marc Marquez paalulle Saksassa – Yamahalla tuskainen aika-ajo

Kolmanneksi ajoi toinen Honda-kuski Dani Pedrosa. MM-sarjaa johtava Ducatin Andrea Dovizioso oli vasta kymmenes, eikä Yamahan supermiehilläkään kulkenut: Valentino Rossi oli yhdeksäs ja Maverick Vinales vasta 11:s.

– Oli mielenkiintoinen aika-ajo, pito oli sateellakin yllättävän hyvä. Oli hankala löytää oikeita ajolinjoja, mutta olen ihan tyytyväinen tulokseen. Täällä on tärkeää olla eturivissä, kolmoseksi ajanut Pedrosa sanoi.

Danilo Petrucci oli tyytyväinen kakkospaikkaansa.

– Yritin kaikkeni saada paalupaikan, mutta ei aivan riittänyt. Marc oli nopeampi tänään. Kuivalla kelillä en olisi varmaan pystynyt samanlaiseen suoritukseen. Tämä on erittäin hyvä lähtöpaikka. Huomisesta kelistä ei ole vielä mitään tietoa, joten sitä on hankala pohtia nyt.

Marquez ajoi jo peräti kahdeksannen peräkkäisen paalupaikan Saksan GP:ssä.

– Oli aika vaikeaa alussa, idea oli parantaa koko ajan aikaa. Pidon rajoja oli hankala etsiä, mutta oikeat ajolinjat löytyivät, Marquez sanoi.

Mika Kallion KTM-tallikaveri Pal Espargaro ajoi mainiosti kahdeksanteen ruutuun, mikä on hänen kauden paras sijoituksensa aika-ajoissa. Mika Kallio lähtee kilpailuun ruudusta 17.
 

Uusin numero