Marc Marquez paalulle Assenissa – Valentino Rossi eturiviin

Q1:stä jatkoon selvisivät Yamaha Tech 3:n Johann Zarco ja Suzukin Alex Rins. Zarco teki riittävän hyvän ajan aivan osion viime sekunneilla.

Hondan Dani Pedrosa oli iso pettymys, hän starttaa huomiseen kilpailuun ruudusta 18. KTM:n vauhti oli myös vaisua, Bradley Smithin lähtöruutu on 20 ja Pol Espargaron 21.

Q2:n toiseksi viimeisellä yrityksellä Suzukin Andrea Iannone pyyhkäisi kärkeen. Hän putosi kuitenkin viimeisen kierroksen hurjissa rypistyksissä peräti yhdeksänneksi. Marquez pystyi puristamaan lopulta nopeimman ajan.

Ducatin Andrea Dovizioso oli neljäs, Rins viides, Yamahan Maverick Vinales kuudes, Aprilian Aleix Espargaro komeasti seitsemäs ja Zarco kahdeksas. Kaksi edellistä kilpailua voittanut Ducatin Jorge Lorenzo oli pettymyksekseen vasta kymmenes.

”Pääsin ajamaan hyvässä peesissä viimeisen kierroksen, olen todella tyytyväinen eturivin paikkaan. Tuuli oli kova ja kaaduin tänään harjoituksissa, tilanne ei ollut helppo. Siinä mielessä starttaaminen eturivistä on todella tärkeä asia”, Rossi sanoi.

Cal Crutchlow oli myös tyytyväinen palattuaan eturiviin pitkästä aikaa.

”Radalla oli paljon ruuhkaa, enkä halunnut jäädä sinne sähläämään. Hidastin tarkoituksella, että saisin puhtaan kierroksen viimeisellä yrityksellä. Tiesin, että pyörä on hyvä nyt, joten annoin vain mennä. Hienoa palata eturiviin”, britti kommentoi.

Marc Marquezille paalupaikka oli vasta kauden toinen.

”Koko ajan ajo on parantunut täällä. Uskon, että olemme kisavauhdeissa vielä parempia. Tuuli oli kova tänään ja haittasi, mutta sain hyvän kierroksen. On aina kiva lähteä paalulta”, Marquez sanoi.
 

Uusin numero