Marc Marquez olkapääleikkauksestaan: ”Se oli hankalampi kuin uskomme – en ole todellakaan täydessä kunnossa”

Marquezin olkapää meni viime kaudella useasti sijoiltaan, niin harjoituksissa kuin kilpailuissakin. Jopa maailmanmestaruusjuhlissa olkapää lipsahti sijoiltaan. Leikkaus suoritettiin joulukuussa, mutta vieläkään olkapää ei ole toipunut täyteen kuntoon, kun seuraaviin testeihin on aikaa enää kaksi viikkoa.

”On selvää, ettei olkapää ole täydessä kunnossa Sepangin testeissä, tavoitteena on, että se olisi täydessä kunnossa maaliskuun alussa, kun kausi alkaa Qatarissa. Leikkaus oli aggressiivisempi ja hankalampi kuin kuvittelimme. Se kesti neljä tuntia, eivätkä lääkäritkään olettaneet, että se olisi niin monimutkainen juttu”, Marquez kertoo.

Marquezille kerrottiin, että toipuminen täyteen kuntoon kestää minimissään 3-4 kuukautta.

”Teen joka päivä paljon töitä kuntoutuksen eteen. Nyt takana on kuusi viikkoa ja kaikki on sujunut ihan hyvin. En tiedä, missä kunnossa se on kahden viikon päästä Qatarin testeissä. Vaikka olkapää tuntuu joka päivä paremmalta, fyysinen kuntoni ei ole lähellekään paras mahdollinen. Voi olla, että testeistä tulee hankalat, sillä Sepangin rata on juuri fyysisesti hyvin vaativa.”

Tämä on toinen kausi, kun Marquez joutuu aloittamaan työt loukkaantuneena. 2014 hän mursi jalkansa harjoituksissa, mutta voitti silti kymmenen ensimmäistä kilpailua ja maailmanmestaruuden melko helposti.

“Kaudella 2014 oli eri tilanne. Silloin loukkaannuin ensimmäisten testien jälkeen, olin kuusi viikkoa ulkona ja menin siitä suoraan avauskilpailuun. Se kausi oli silti urallani paras tähän asti. Tämä on täysin eri asia. Nyt leikkaus oli paljon isompi ja vaativampi. On oltava aluksi todella varovainen, sillä en missään nimessä halua, että vamma uusiutuu. On oltava kärsivällinen ja varovainen, ettei käy niin, että kaadun ja olkapää on taas hajalla”, Marquez sanoi.
 

Uusin numero