Marc Marquez Nicky Haydenin kuolemasta: ”Se otti todella koville”

”Tämä on jo toinen kotini. Harjoittelen täällä ja tulen tänne joskus mietiskelemään, jos kilpailu ei ole mennyt suunnitellusti. Täällä on hieno harjoitella, lisäksi täällä on paljon lapsia, joita tykkään opastaa. On hienoa antaa vinkkejä ajotyylistä ja vaikkapa ruokvaliosta”, Marquez kertoo.

Ohjelmassa näytettiin Marquezille valokuvia Hondan historian suurista kuljettajista, ensimmäinen oli Mick Doohan, joka voitti 11 Honda-vuotensa aikana viisi maailmanmestaruutta.

”Mick oli aina hyvin aggressiivinen kuljettaja. Mutta sellainen vain oli hänen asenteensa kilpailemista kohtaan. Hän on minulle hyvin läheinen. Mick kertoi minulle heti, kun tulin Hondalle, kuinka Hondalla pitää ajaa.”

Seuraavassa kuvassa on Valentino Rossi, joka voitti Hondalla kolme mestaruutta ennen siirtymistään Yamahalle. Marquezilta kysyttiin, aikooko hänkin ajaa niin kauan, että voittaa kymmenen mestaruutta, mihin Rossi nyt pyrkii yhdeksän tittelinsä jälkeen.

”Ollakseni rehellinen, en kilpaile voittaakseni jonkun tietyn määrän mestaruuksia. On totta, että olen voittanut jo monta mestaruutta, mutta jokainen vuosi on erilainen.  Yritän vain jatkaa samaan malliin sekä myös kasvaa koko ajan kuljettajana.”

Seuraavassa kuvassa on viime keväänä vain 35-vuotiaana traagisesti menehtynyt Nicky Hayden, joka voitti myös maailmanmestaruutensa Hondalla.

”Hänen kuolemansa otti todella koville.  Kun debytoin 2008 125-kuutioisissa, seisoin hänen rinnallaan kuljettajaesittelyssä. Olin kuin hänen poikansa”, Marquez sanoo surullisesti.

Viimeisessä kuvassa on Casey Stoner. Hän voitti mestaruuden Hondalla 2011. Käy ilmi, että miehillä on kummallisen paljon yhteistä – nimen omaan kilpa-ajajina.

”Caseyn ajotyyli oli hyvin räjähtävä, ihan kuin minullakin. On aika mielenkiintoista, että niillä radoilla, joilla hän oli todella vahva myös minä olen todella vahva. Olen myös vaikeuksissa tismalleen samoilla radoilla, missä hänkin oli. Casey on todella vahva persoona niin radalla kuin sen ulkopuolellakin.”
 

Uusin numero