Marc Marquez: “Minua ei raha kiinnosta”

Marquez voitti mestaruuden myös tällä kaudella. Hänen tulevaisuudellaan on spekuloitu paljon, nelinkertainen mestari kiinnostaa kaikkia.

”Kun lähden joskus Hondalta, menen sinne, mihin sydän sanoo. Minua ei raha kiinnosta, eikä myöskään uhkapelit. Haluan vain pyörän, jolla voi taistella voitoista joka sunnuntai”, Marquez sanoo Skylla.

Kuljettajamarkkinat ovat iso puheenaihe, sillä ensi kauden jälkeen lähes kaikkien tehdastiimikuljettajien sopimukset päättyvät.

”En tiedä yhtään, mitä silloin tapahtuu. Oveni on auki, vaikka totta kai sillä on merkitystä, että Honda on luottanut minuun alusta asti. Haluan välineen, jolla pystyy voittamaan. Tässä on kyse onnellisuudesta, sillä onnellisuudella ei ole hintaa.”

Tällä kaudella Marquezin pahin uhkaaja oli yllättäen Ducatin konkari Andrea Dovizioso, johon moni ei enää uskonut.

”Dovi on opettanut minulle paljon niin radalla kuin sen ulkopuolella. Olen myös oppinut, ettei koskaan pidä aliarvioida ketään. Kun hän voitti Mugellossa ja Barcelonassa, olin tyytyväinen, että hän vei pisteitä Yamahan kuljettajilta. Mutta kävikin niin, että hän oli itse erittäin kilpailukykyinen koko kauden ja pystyi haastamaan minut”, Marquez pohtii.

Marquezilta kysyttiinkin haastattelussa, haluaisiko tämä testata Ducatin pyörää.

”Kun näet pyörän, jolla pystyy voittamaan sinut monesti, tietenkin sitä haluaisi kokeilla. Tämä pätee Ducatiinkin, mutta samalla tavalla esimerkiksi KTM:ään ja Suzukiin.”

Marquez on aina tunnettu kuljettajana, joka hakee äärirajojaan. Monen mielestä hänen ajamisensa on välillä liiankin riskialtista. Niin myös kuljettajan itsensä mielestä.

”Se on toki riskillä ajamista, ja haluan muuttaa sitä. Myönnän, että se saattaa aiheuttaa loukkantumiseni.”

Kauden kahden ensimmäisen kisaviikonlopun aikana Marquez kaatui kahdesti.

”Itse asiassa alkukaudesta otin vähemmän riskejä, mutta kaaduin silti kahdesti. Olen päättänyt muuttaa tyyliäni ja toivon, että 2018 pysyn paremmin pystyssä”, Marquez sanoo.
 

Uusin numero