Marc Marquez: ”Kaikki on ok, kunhan säännöt ovat kaikille samat”

Marquez oli kaikesta huolimatta tyytyväinen päiväänsä.

”Tämä oli oikein positiivinen päivä. Otimme selkeän askeleen oikeaan suuntaan.”

Vinalesin estäminen oli Marquezin mukaan puhdas vahinko.

”Tulin varikolta ja oletin, ettei ketään ole tulossa takaa. Sitten kuulin moottorin äänen ja yritin siirtyä sisäreunaan, mutta siinä ei sitten ollutkaan ilmeisesti riittävästi tilaa. En halunnut, että Andrea Iannone hyötyy moottorini virtauksista, hän olisi saattanut saada siitä etua. Sitten kävi miten kävi”, Marquez totesi.

Espanjalaismestari palasi myös keskusteluihin turvallisuuskomission kanssa.

”He sanoivat, että rangaistuksia alkaa nyt tulla suoremmin ja selkeämmin. Olen saanutkin jo kokea sen ihan konkreettisesti”, Marquez naurahti.

”Yleensä ensin on saanut varoituksen, sitten on saattanut tulla rangaistus. Ilmeisesti nyt se tulee suoraan. Tämä on ihan ok minulle, kunhan säännöt ovat samat kaikille. Hyväksyn tuon täysin.”

Marquezin ajatukset olivat jo sunnuntain kilpailussa.

”Oikea rengasvalinta tulee olemaan todella isossa roolissa. Uskoisin että lähden kilpailuun mediumin eturenkalla ja taakse otan joko mediumin tai kovan renkaan.”

Jo harjoitusten jälkeen Marquez korosti Maverick Vinalesin vaarallisuutta.

”Maverick on ollut täällä hienossa vauhdissa. Ennemmin tai myöhemmin joku voittaa minut täälläkin, ehkä se on nyt hän. En voi lähteä hulluttelmaan kilpailussa, koska mestaruutta ei ratkaista täällä. En revi verkkareitani, jos en voita. Tärkeintä on tavoitella palkintopallipaikkaa ja ottaa hyvät pisteet.”

Uusin numero