Marc Marquez jälleen voittoon – Suzukilla vahva päivä

Kilpailun alku oli dramaattinen, kun paalulta lähtenyt Ducatin Jorge Lorenzo kaatui heti avausmutkassa omaan ajovirheeseensä. Hänet kuljetettiin tutkimuksiin. Alustavien tietojen mukaan mieheltä meni ainakin varvas sijoiltaan.
 
Marquez otti kärkipaikan, jonka kuittasi Andrea Dovizioso takaisin Ducatille. Seuraavina tulivat Suzukin Andrea Iannone ja Alex Rins sekä Hondan Dani Pedrosa.

Aprilian Aleix Espargaro oli yllättäen kuudentena, kun oli ajettu viisi kierrosta. Cal Crutchlow kaatui ja Valentino Rossi nousi samalla jo yhdeksänneksi.

KTM:n Bradley Smith ajoi sijalla 11 Johann Zarcon takana.

Kilpailun puolivälissä Dovizioso ja Marquez nostivat selkeästi vauhtia ja muut putosivat kyydistä, Marquez onnistui nappaamaan kärkipaikan. Dovizioso kuittasi pian ja kaksikon kahinoidessa Iannone nousi kolmanneksi aivan kantaan. Marquez nappasi taas kärkipaikan, mutta ajoi hiukan leveäksi ja Iannone meni hetkeksi kärkeen, pian hän putosi kuitenkin takaisin kolmanneksi.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Marquez oli kärjessä, Dovizioso perässä. Suzukit Iannone ja Rins olivat reilun sekunnin päässä. MM-sarjan kärkimies paahtoi hurjaa kyytiä viimeisen kierroksen, eikä Dovizioso päässyt millään iskuetäisyydelle.
Iannone oli kolmas ja Rins neljäs, joten Suzukille päivä oli loistava. Dani Pedrosa oli viides ja Aleix Espargaro kuudes.

Yamahan päivä oli synkkä kuten koko viikonloppukin. Sitä alleviivasi Maverick Vinalesin saama lähtöruuturangaistus, joka pudotti hänet ruutuun 14, Valentino Rossin lähtöruutu oli 17.

Maalissa Rossi oli kahdeksas ja Vinales kymmenes 15 ja 22 sekuntia kärjestä. KTM:n Bradley Smith oli lopulta 13:s, hän jäi kärjestä 28 sekuntia.

”Todella tiukka kilpailu, olen erittäin tyytyväinen kakkostilaan. Voittoa ei nyt tullut, mutta on sanottava, että Marc oli jälleen todella vahva. Meillä Ducatilla on ollut hankaluuksia tällä radalla viime vuodet, mutta nyt olemme tehneet hienoa työt ja pyörä toimi täälläkin”, Dovizioso sanoi.

Marquezille voitto oli kauden kuudes, hän on MM-sarjassa jo 72 pistettä Dovizioson edellä. Jäljellä on vielä viisi kilpailua.

”Otin pienen riskin pehmeän renkaan kanssa, se päätös tehtiin viime hetkillä. Taistelu oli todella kova ja hieno. Se oli juuri sellaista ajamista, mistä pidän”, voittaja Marquez kertoi tyytyväisenä.
 

Uusin numero