Marc Marquez: ”En voi laskea Jorge Lorenzoa pois MM-taistelusta”

Ducatin Jorge Lorenzo on perässä peräti 49 pistettä, mutta kahdessa viime kilpailussa voittanut Lorenzo on kutistanut niiden aikana eroa Marqueziin peräti 30 pisteellä.

”Jäljellä on vielä todella paljon kilpailuja ja mitä tahansa voi tapahtua. Lorenzo ja Andre Dovizioso ovat nyt hyvän matkaa takanani, mutta MM-taistelu ei todellakaan ole ohi. Uskon, että he nousevat vielä kamppailuun tittelistä. Vaikka Lorenzo on kaukana, en voi laskea hnt ulos MM-taistelusta”, Marquez arvelee.

Seuraava kilpailu ajetaan reilun viikon päästä Assenissa.

”Se on täysin erilainen rata, mitä edelliset Mugello ja Barcelona olivat. Yamaha on ollut Assenissa perinteisesti vahva, joten hekin saattavat tehdä vielä nousu mestaruustaisteluun. Katsotaan, mitä tapahtuu.”

Marquez ajoi alkuviikosta Barcelonan testeissä huomiota herättäneellä mustalla pyörällä. Moni ihmetteli, mistä oikein oli kysymys.

”Voin ketoa, että se pyörä oli erilainen kuin nykyinen kilpapyörämme, mutta se ei myöskään ollut prototyyppi kauden 2019 pyörästämme”, Marquez kertoi arvoituksellisesti.

”Kokeilin vain hieman uutta, en voi kertoa asiasta yhtään tämän enempää.”

Espanjalaiselta kysyttiin, kumpaa pyörää hän pitää parempana, kisapyörää vai kryptistä mustaa.

”Minulla on kisapyörämme kanssa erittäin luottavainen olo. Itse asiassa ajoin testien nopeimman aikani nykyisellä RC213V:llä, mutta siinä oli joitakin osia tästä mustasta pyörästä”, Marquez kuitenkin paljasti.

Ja se nopein kierros ei ollut lainkaan huono, ainoastaan 0,3 sekuntia hitaampi kuin Barcelonan kilpailun Jorge Lorenzon paalupaikka-aika.
 

Uusin numero