Marc Marquez: “En itke kaatumistani”

Marquezin ja myös Dani Pedrosan kaatumiset aiheuttavat kuitenkin kysymyksen, mikä Hondaa vaivaa? Ducatilla ja Yamahalla on alkanut kulkea, joten ollaanko Hondalla jo huolissaan?

”Kaatumiseni johtui ongelmasta eturenkaan kanssa. Tiesin jo enne starttia, että tästä tulee hankala kilpailu.  Yritimme säätää pyörän niin, että Michelinin uusi rengas olisi toiminut, mutta ihan se ei nyt onnistunut”, Marquez selvitti.

”Pyörä ei ollut nyt ihan paras mahdollinen, mutta olin silti nopea ennen kaatumista. Jorge Lorenzon hurjaan vauhtiin en olisi pystynyt, mutta uskon, että olisin voinut haastaa Andrea Dovizioson ja Valentino Rossin. Ehkä olisin päässyt heistä ohi kilpailun loppupuolella.”

Marquezin mukaan pyörä oli vielä kisa-aamuna paljon parempi.

”Aamulla pyörä oli täydellinen, mutta kilpailussa ei enää. Kärsimme rengasongelmasta tällä kertaa, koska oli valittava kovempi eturengas. Mutta en halua selitellä. Vaikka pisteitä tuli nolla, opimme uusia asioita ja en aio itkeä kaatumistani. Olemme kaikki ihmisiä ja virheitä sattuu. Totta kai nolla pistettä harmittaa, mutta tärkeintä on, että minulla on edelleen 23 pisteen etu MM-sarjassa”, Marquez sanoi.

Marquezilta udetiin myös tulevan tallikaverin nimeä, kun Pedrosa ei tiimissä ensi kaudella jatka.

”En tiedä, kysykää Hondalta. Tiedän vain, että haluamme tiimiin mahdollisimman hyvän kuljettajan ja että muutama on jo kieltäytynyt tarjouksesta. Meillä on kolme voittoa tältä kaudelta, mutta kuka tahansa meille tuleekin, hänen pitää tietää, että RC 213 ei ole mikään helppo pyörä ajaa. Sitä on hankala viedä ihan limitillä. On keskityttävä ihan koko ajan, että siitä saa parhaan potentiaalin irti.”
 

Uusin numero