Marc Marquez ei enää usko Hondaan: ”Nyt on mentävä näillä mitä meillä on”

Marquez puristi itsensä podiumille Assenissa viime viikonloppuna kukistettuaan niukasti LCR-satelliittitiimin Cal Crutchlow’n ja Ducatin Andrea Dovizioson.

Espanjalainen kertoi, ettei puristanut ihan niin lujaa kuin olisi pystynyt, koska ei halunnut tililleen kauden kolmetta keskeytystä.

– En ollut valmis ottamaan sellaisia riskejä kuin Valentino Rossi ja Danilo Petrucci kärjessä, Marquez sanoi Motorsport.comille.

Maailmanmestari on MM-sarjassa neljäntenä, eikä ero kärkipaikkaa pitävään Doviziosoon ole kuin 11 pistettä. Silti Marquez tuntuu menettäneen uskonsa Repsol Hondaan.

– En edes odota Hondalta mitään isoja muutoksia tai päivityksiä loppukauden aikana. Yritän nyt vain selviytyä loppukaudesta näillä pelimerkeillä niin hyvin kuin pystyn. Ehkä ensi vuosi voisi olla meille jo hyvä.

Marquez ei ole ollut tyytyväinen Hondansa kiihtymiseen, ongelmia on ollut etenkin jarrutuksissa. Niissä hän on joutunut ottamaan isoja riskejä. Siinä saattaa hyvinkin olla syy siihen, että Marquez on kaatunut peräti 13 kertaa kauden kahdeksan ensimmäisen GP-viikonlopun aikana.

Toisin kuin Honda, Yamaha toi kaksi uutta runkoa Valentino Rossille ja Maverick Vinalesille Barcelonaan kisan jälkeisiin testeihin. Molemmilla oli Assenissa uudet rungot.

– Barcelonan testeissä emme kokeilleet mitään uutta, sillä meillä ei ollut mitään uutta. Seuraava testi on Brnossa, katsotaan, josko sinne saisimme jotakin uutta, Marquez sanoo.

– Mutta ei auta, on vain jatkettava itseensä uskomista.

Uusin numero