Mäntsälän Moottorikerholla on kovia ukkoja pikkuluokassa

Viikonloppuna Nurmijärvellä ajetussa kauden viimeistä edellisessä SM-osakilpailussa Mäntsälän kolmikko otti kerhokisassa pronssia Riihimäen ja Hämeenlinnan kannoilla.

Miko Mellin on nyt SM-1 -luokan pisteissä toisena (46 pist.) sarjaa johtavan Jari Mattilan (65) kannoilla, Kim Teikari (40) neljäntenä ja Toni Peltonen (37) viidentenä ja kamppailevat lokakuun puolivälissä Nummelassa  SM-mitaleista.

Mellin ja Peltonen kilpailevat myös Kärhän lenkillä 28. syyskuuta, mutta Kim Teikari ajaa samaan aikaan Italiassa nuorten maajoukkueessa enduron MM-joukkuekilpailussa eli Sixillä.

Peltonen teki
tasaista jälkeä

Nurmijärven SM-osakilpailussa Mäntsälän pikkunelarimiehistä nopein oli Yamahaa käskevä 29-vuotias Toni Peltonen. Hän oli luokassaan neljäs ja löi Miko Mellinin 58 sekunnilla. Samalla Peltonen piti SM-pisteissä viitospaikkansa. Seitsemänneksi ehtinyt Kim Teikari jäi Mellinille yli puolitoista minuuttia.

– Viimeistä edellisellä pätkällä jäin kiinni kallioportaaseen. Siinä meni reilut puoli minuuttia ja menetin kolmossijan Jämsän Paavo Honkaselle, Järvenpäässä Metson tehtaalla työstökoneita huoltava ja kunnostava Peltonen totesi.

Peltosen tavaramerkkinä oli tasaisuus. Yhdeksästä maastokokeesta yhtä lukuun ottamatta hän oli aina luokassaan sijoilla 3-5.

Sälinkäällä asuva 3- ja 5-vuotiaiden tyttölasten isä on tänä vuonna päässyt harjoittelemaan edellisvuosia enemmän.

– Se näkyy kyllä tuloksissa. Viime kaudella olin 125-luokassa SM-pisteissä seitsemäs. Jos kaikki SM-talvikisat olisi nytkin laskettu mukaan, alkaisi jo maistua mitalilta.

Ensimmäiset kilpailunsa Peltonen ajoi jo 2003, mutta mies on pitänyt matalaa profiilia. Vaikka onkin enskakuskiksi ihan mittava, 183 sentin pituudellaan.

– Pitkistä koivista voi etenkin talvella spooreissa olla haittaa.

Keskinäinen
kilpailu jalostaa

Urallaan jo viisi SM-mitalia endurossa kaapannut Miko Mellin, 24, ajaa Kim Teikarin, 20, tapaan Hondan pikkunelaria. Mellinin mukavuusaluetta ovat talvikisat.

– Ihan perussuoritus minulta kesäkeleissä, kommentoi mäntsäläläinen Mellin panostaan Nurmijärvellä.

Mellin on opiskellut kylmäkoneasentajaksi ja on toiminut alalla yksityisyrittäjänä jo viitisen vuotta.

– En ole näillä ikävuosilla vielä lopettamassa uraani, Mellin kumoaa päinvastaiset julkisuudessa olleet tiedot.

– Menestys SM-sarjassa kiinnostaa jatkossakin.

Mikon loppukauden ohjelmassa ovat Kärhän lenkki ja Nummelan SM-osakilpailu. Kaudella 2009 Mellin otti 125-luokassa SM-pronssin. Nyt on mielessä mitalin kirkastaminen.

Mellin on hallinnut tähän asti kolmikon keskinäisiä mittelöitä, mutta tilanne on tasoittumassa. Kauden viidestä SM-osakilpailusta Mellin ja Peltonen ovat olleet kahdesti oman kerhon kunkkuja ja Teikari kertaalleen. Keskinäinen kilpailu nostaa tekemisen tasoa.

Teikari hakee
kokemusta Sixiltä

Halkiassa asuva Kim Teikari edusti vielä viime kaudella Tuusulan Moottorikerhoa. Yhtä jalkaa kerhonvaihdon kanssa vaihtui myös kisakalusto Yamahasta Hondaksi.

– Tein nyt vain ihan omaa ajoa ilman turhia riskejä, luonnehti Teikari ajoaan Nurmijärvellä.

Hullutusten välttämiseen olikin hyvä syy, sillä Kim lähtee 24. syyskuuta mekaanikkoisänsä Timo Teikarin kanssa Italian Sixille (30.9.-5.10.).

– Nyt pitää välttää loukkaantumisia.

Kim ajaa Sardiniassa nuorten maajoukkueessa yhdessä Jämsän trion Mika Tammisen, Paavo Honkasen ja Matias Savon kanssa.

– Sixin reissu on kokemuksen kannalta äärimmäisen tärkeä. Siellä ajan vuokrapyörällä, mutta molemmat, pyörä ja mies, pitää saada maaliin kuuden päivän koettelemusten läpi, Kim Teikari sanoo.

Teikari on selvästi lahjakkuus ja asenne kohdallaan.

– Sixin matkasta on imettävä kaikki hyöty. Maastot ovat samanlaisia, joissa valtaosa EM- ja MM-sarjojen kisoista  nyt ja tulevaisuudessa ajetaan

Kim Teikarin enduroura alkoi 2009 Kärhän lenkillä. Nyt Kärhä jää Kimiltä väliin, mutta syy on parempi kuin hyvä.

Uusin numero