Manninen Bros Honda motocrossin SM-avaukseen voitto mielessään

Tälle vuodelle SM-sarja uudistui siten, että junioreiden MXC/A-luokka sai SM-arvon ja kaikki kolme SM-luokkaa ajetaan samana päivänä. MXC/A luokassa tiimiä edustaa 13-vuotias Emil Weckmann.

Viime kuussa Weckman aloitti EMX150 EM-sarjan erävoitolla Italiassa ja lähteekin luottavaisin mielin Imatran kilpailuun.

– Hyvällä fiiliksellä ollaan ja voittoa lähdetään hakemaan. Rata on tuttu ja hiekka sopii alustana minulle hyvin. Ihan mukava, että MXC/A sai SM-arvon, mutta se ei vaikuta itse kisan ajamiseen mitenkään, koska lähden voittamaan kisat aina, on ne sarjacrossit tai EM-kisat. EM-sarja jatkuu ensi viikolla Englannissa, joten tämä toimii hyvänä harjoituksena myös sen suhteen, kertoo Sipoon moottorikerhoa edustava Weckman.

Niin ikään EMX150-sarjassa ajava tiimikaveri Tatu Junnola joutuu jättämään SM-avauksen väliin loukkaantumisen vuoksi.

Junnola loukkasi ranteensa viikko sitten ja vaikka murtumia ei löytynytkään, nuorukainen päätti jättää Imatran kisan väliin ja antaa ranteen parantua rauhassa EM-sarjaa ajatellen.

EMX250 EM-pisteille jo tällä kaudella yltänyt, vasta 16-vuotias Jere Haavisto sen sijaan nähdään Imatralla MX2-luokassa mukana.

– Voitto on ehdottomasti tavoitteena ja uskon, että vauhti riittää siihen. En ole edes katsonut ketä siellä on mukana, joten en osaa sanoa ketkä ovat kovimmat vastustajat. Jossain vaiheessa haluan kokeilla ajaa sekä MX2, että MX1 luokan SM-erät samana päivänä, mutta tässä kohti keskitytään nyt täysillä MX2 SM-sarjaan. Koko SM-sarjan voitto kiinnostaa nyt tietysti senkin vuoksi, että voittajalle on palkintona viikon crossileiri Kaliforniassa JPV-Racingin kautta ja jos voitto tulee, niin tiimipäällikkömme Kusti Manninen on luvannut samalle reissulle bonuksena vielä käynnin Disneylandiin, naureskelee Haavisto.
 

Uusin numero