Malesia käynnistää pisteynnäilyn Rossin mestaruusmahdollisuuksilla

MotoGP-luokan MM-kulta edellyttää kuitenkin Rossilta nappikisaa ja mestaruudesta hänen kanssaan kapinoivalta Yamaha-tallikaverilta Jorge Lorenzolta mahalaskua nykytasoon nähden.

Rossilla on 11 pisteen etu Lorenzoon tultaessa kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun. Kausi umpeutuu 8. marraskuuta Valenciassa, joten jaossa on yhteensä vielä 50 pisteen potti.

Rossi odottaa itsekin mestaruuden ratkeavan vasta Valencian trillerissä. ”Tohtori” ei toisaalta tietenkään pistäisi pahakseen, jos hänen kahdeksas kuninkuusluokan tittelinsä näkisi päivänvalon Malesiassa.

Rossi on voittanut tällä kaudella neljä osakilpailua, eli kaksi Lorenzoa vähemmän. Tämä merkitsee sitä, että Rossin on saavutettava Sepangin kisasta 15 pistettä Lorenzoa enemmän mestaruuden varmistaakseen.

Vaihtoehdot sen osalta tulevat tässä:
– Rossi voittaa ja Lorenzo on korkeintaan kuudes.
– Rossi on toinen ja Lorenzo korkeintaan 11:s.
– Rossi on kolmas ja Lorenzo korkeintaan 15:s.

Lorenzo korostaa sitä, että hänen on yllettävä Rossin edelle Malesian GP:ssä hinnalla millä hyvänsä.

– Jos häviän Valelle pisteitä Sepangissa, niin uskon, että mestaruusmahdollisuuteni menevät siinä, vaikka lopullinen ratkaisu siirtyisikin Valenciaan.

– Muussa tapauksessa Valenciassa pitää tapahtua jotain vastaavaa kuin kaudella 2006, Lorenzo viittaa Rossin silloiseen kaatumiseen kisan alkupuolella, mikä avasi Nicky Haydenille tien mestaruuteen.

Uusin numero