Makkula ja Karttiala keskeyttivät viidenneltä sijalta Assenissa

Hollannissa suosittua lajia oli seuraamassa jättiyleisö, sillä sivuvauluokka kilpailee Assenissa MotoGP-sarjan yhteydessä.

Suomalaispari Makkula-Timo Karttiala ehti näyttää vauhtinsa ennen moottoririkkoa.

– Lähtö ei ihan mennyt nappiin, mutta ekan kierroksen aikana noustiin kuudenneksi. Sen jälkeen ajaminen tuntui luistavan todella hyvin. Edessä ajava Streuer oli saanut pienen kaulan, mutta saimme hänet parissa kierroksessa heittämällä kiinni. Heti kun pääsimme ohi, heitti moottori vedet pihalle. Koputin Peteä selkään, että säästäisi moottoria, mutta siinä kohtaa ei oikein kommunikaatio pelannut ja moottori narahti rikki, Karttiala kertasi tapahtumia.
 
Mekaanikkoja ja kilpailijoita
toisessa polvessa

Ongelmat ilmenivät kilpailun kahdeksannella kierroksella niin nopeasti, ettei parivaljakko ehtinyt kurvaamaan ratavarikolle tutkimaan ongelmaa.

– Kone hyytyi loppuvaiheessa ja olimme niin kaukana, toisella puolella rataa. Vähän ketuttaa tietenkin, koska olimme jo alkaneet ottaa kiinni neljäntenä ajanutta paria, kertoo hämeenlinnalainen Makkula.

– Täytyy ruveta tutkimaan, mistä oli kyse. Olemme Timon ja Karin kanssa itse omia mekaanikkojamme, lisää Makkula viitaten Kari Karttialaan, joka on paitsi Timon isä, myös itse aikoinaan MM-sarjassa pisteitä saavuttanut kilpailija.

Kari Karttiala istui tuolloin tämän vuoden MM-sarjaa johtavan Pekka Päivärinnan isän kyydissä.

Assenissa nopeimpia olivat koko kisaviikkoa alusta lähtien hallinneet Birchallin brittiveljekset, jotka ehtivät ruutulipulle turvallisen välimatkan päässä Jörg Steinhausenin ja Pekka Päivärinnan ohjastamista kaksikoista.

Päivärinta jatkaa sveitsiläisparinsa Adolf Hännin kanssa MM-johdossa. Makkula ja Karttiala putosivat keskeytyksensä myötä kuudenneksi.

Seuraavaksi Makkulan ja nuoremman Karttialan kilpailuohjelmassa on MM-osakilpailu Saksan Sachsenringillä heinäkuun puolivälissä, sillä kaksikko on päättänyt jättää Kuressaaressa ajettavan Viron mestaruussarjan osakilpailun väliin.
 

Uusin numero