Makkula ja Karttiala hyvistä asemista MM-sarjan päätöskilpailuun

Hämeenlinnalainen Makkula on tyytyväinen aika-ajosuoritukseensa.

– Ajo sujui hyvin, ensimmäisistä aika-ajoista parannettiin yli puoli sekuntia. Ajo on tuntunut koko ajan sitä paremmalta, mitä enemmän on käyty radalla.

Myös purkkiorja Karttiala kertoo kulun olleen kohdallaan, vaikka tekniikkaongelmat vaivasivat menoa.

– Aika kevyesti meni ajaminen. Ensimmäisessä aika-ajossa pyörä tuntui sutivan mutkista ulos tultaessa, ja varikolla näytti siltä, että takaiskunvaimennin olisi rikkoutunut. Toiseen aika-ajoon ajoimme mutkissa isommalla vaihteella, jottei sutimista olisi niin paljon. Lisäksi toiseen aika-ajoon käänsimme takapyörää.

Ei varmistelemaan, vaan
taistelemaan palkinnoista

Kaksikko on yhtä mieltä siitä, että kilpailuun ei lähdetä pistetaulukkoa tuijottaen – vaikka parilla on hyvät mahdollisuudet nousta MM-sarjassa kuudenneksi, vaan taistelemaan täysillä kärkisijoituksista.

– Palkintopallille lähdetään yrittämään, se on ihan selvä. Jos startti menee hyvin ja päästään muutaman parin ohitse, pystymme kyllä roikkumaan kärjen perässä. Toisaalta ihan väkisin ei lähdetä sijoitusta hakemaan. Jos palkintopallisijoitusta ei tule nyt, niin ensi vuonna sitten, Makkula kertoo.

Suomalaisfaneilla on mahdollisuus seurata kilpailua suorana lähetyksenä, sillä Nelonen Pro 1 -kanava televisioi lauantaina klo 12:30 alkavan kilpailun suorana lähetyksenä.

 

Uusin numero